През следващото денонощие ще се задържи облачно и ще има

...
През следващото денонощие ще се задържи облачно и ще има
Коментари Харесай

Студен и снежен старт на седмицата

През идващото денонощие ще се задържи облачно и ще има най-вече слаби превалявания от сняг, в низините на Южна България от дъжд, през нощта тук-там - подправен със сняг, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология.
По-интензивни ще са снеговалежите през нощта в Североизточна България и тук-там в планинските региони, а след обяд в Рило-Родопската област. През нощта вятърът в по-голямата част от страната краткотрайно ще отслабне, в източните региони ще се задържи сдържан от север-североизток. През деня в понеделник ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София към минус 2°; оптималните ще са най-вече сред 2° и 7°, в София - към 3°.
Над Черноморието ще е най-вече облачно, денем единствено на обособени места с валежи от дъжд, сутринта в северните региони подправен със сняг. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще е 3 бала.
Над планините ще е облачно с валежи от сняг, по-значителни след обяд в Рило-Родопската област. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°.
Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали, показват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Във вторник и сряда ще бъде най-вече облачно. На места ще има превалявания от сняг, ще са най-вече слаби, само че през първия ден в Родопската област към момента ще са по-съществени като количество. Ще става студено с вятър от север-североизток, който изначало ще бъде слаб до сдържан, в сряда още веднъж сдържан. Минималните температури в по-голямата част от страната във вторник ще са сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 1° и 6°, в сряда утринните с 1-2 градуса по-ниски, а дневните - съвсем без смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР