През следващото денонощие по-често ще преобладава облачно време. Само на

...
През следващото денонощие по-често ще преобладава облачно време. Само на
Коментари Харесай

Новата седмица започва с температури до 20 градуса. Кога идва застудяване?

През идващото денонощие по-често ще доминира облачно време. Само на обособени места, основно в Южна България, ще превали. Ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В утринните часове тук-там в Горнотракийската равнина ще се образува мъгла. Ще духа сдържан до мощен южен вятър , северно от планините - фьон. Към вечерта вятърът ще отслабва , в Западна България и ще стихва. Ще бъде топло, с минимални температури най-вече сред 7 и 12 градуса, оптимални - сред 15 и 20 градуса.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който до вечерта ще отслабва. Максималните температури ще са 16-19 градуса, температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, на север - до 3.

В планините ще е най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 2200 метра - сняг, по-значителни в крайните южни планински региони. Ще духа мощен, по високите и откритите елементи плевел вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.
 есен листа ThinkStock/Getty Images


На 14 и 15 ноември по-често ще доминира облачно време. Във вторник към момента ще е топло за интервала, съвсем без превалявания, единствено на обособени места са вероятни незначителни валежи ; ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. В източната половина от страната през по-голямата част от деня ще духа до сдържан югозападен вятър и оптималните температури ще доближават 17-20 градуса, само че от северозапад, а през нощта против сряда и от изток-североизток, ще стартира захлаждане.
 Есента си има своя неизразим и непостижим сексапил. Той е дъжда, в топлата покривка, в нападалите листа... ThinkStock/Getty Images

В сряда превалявания ще има на повече места из цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до сдържан. Т емпературите ще са с доста дребен дневен ход, като минималните ще са относително високи, само че понижението на дневните спрямо предходните дни ще е сензитивно.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР