През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи предимно

...
През следващото денонощие облачността над страната ще се задържи предимно
Коментари Харесай

Облаците си отиват, слънце през уикенда

През идващото денонощие облачността над страната ще се задържи най-вече забележителна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се намали още, само че ще остане малко по-високо от междинното за месеца.

До сутринта на обособени места в Югозападна България към момента ще превалява слаб дъжд. В нощните часове ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, а оптималните ще бъдат сред 16° и 21°, в София - към 16°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд - най-вече забележителна, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 5°.

В събота ще духа слаб, в източните региони до сдържан североизточен вятър. Облачността от запад ще се раздира и понижава, а над Източна България ще е към момента най-вече забележителна и на обособени места там е допустимо да превали слаб дъжд.

Минималните температури ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 14° и 19°. В неделя времето ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там в котловините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Дневните температури ще са с два-три градуса по-високи. (НИМХ)
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР