През следващите седмици много пътници ще започнат ваканцията си с

...
През следващите седмици много пътници ще започнат ваканцията си с
Коментари Харесай

Интересни места за спирка и почивка на път в Европа

През идващите седмици доста пасажери ще стартират ваканцията си с кола. Операторът за коли чартърен Sunny Cars показва едни от най-интересните места за посещаване през ваканционните пътувания.

Обслужващата зона Jägerheim на A1 Osnabrück/Bremen предлага постройка от червени тухли от 18-ти век, която постоянно е била локална таверна. Спирката предлага уютна стая с камина за уплашени пасажери. Има и скъпа спомагателна услуга - фризьорът Кристоф Борнхорст работи в някогашен ван за грим и маска от Холивуд на паркинга за водачи на камиони, които не могат елементарно да се ориентират в центъра на града.

В Allgäu, зоната за обслужване Illertal Ost на A7 Füssen/Ulm приветства изтощените пасажери. Проектирана от австрийския художник Херберт Майерхофер, единствената спирка за изкуство в Германия е основана в края на 90-те години. Извитата фасада с нейните лукови кули и цветни плочки припомня за художници като Гауди или Хундертвасер.

В северната част на страната се дава на " Ostseeblick " на A1 Heiligenhafen доста добра оценка във връзка с гастрономия, магазини, обслужване, санитарни пространства, паркинг и фамилно улеснение. Цифрово осведомително табло демонстрира препоръки за покрайнините или пътната конюнктура. Слънчева работа, енергоспестяващи лампи и шадраван с прясна вода също са част от оборудването. Пътуващите компенсират неналичието на извършения във фитнес зоната. Оградената повърхност за тичане на кучета усъвършенства чистотата на мястото.

Австрия впечатлява със сервизната зона за ретро коли Zöbern на A2. Пътуващите могат да релаксират в просторна детска площадка, в питейни заведения и на слънчевата тераса. WiFi и паркинг са безвъзмездни. Магазини за сувенири и първокачествен хотел ви канят за по-дълъг престой.

Най-голямата бензиностанция в страната е Landzeit Steinhäusl на A1 с няколко ресторанта и хотел. Има даже просторна семинарна зона, кафеварна и обособен детски ресторант.

В Швейцария се откроява зоната за обслужване на Gotthard на A2 Dimmerschachen. Сгушен в идилична алпийска конюнктура на към 20 километра от тунела Готард, модерната архитектура на оборудването е поразителна. Чистотата и уютният интериор я вършат известна измежду пътуващите. Отвън има необятен парк с детска площадка, маси за пикник и тераса край реката. Цифровите допирни точки предизвикват посетителите да останат по-дълго в кантона Ури, с цел да изследват региона. Да не забравяме - просторна тоалетна на последния етаж.

Най-красивият италиански сервиз от веригата " Autogrill " сграбчва окото с 30-метровата си вулканична форма, която свети в алено през нощта на автомагистрала А8 сред Милано и Лаги. Иновативната постройка е напълно за резистентност и също по този начин предлага богата гастрономическа оферта с до четири ресторанта.

Във Франция Aire de la Chaponne на A6 сред Париж и Лион има съвременна архитектура, отличен Wi-Fi и маси за пикник под огромни каменни чадъри - спокойни почивки са обезпечени.

Кулинарен акцент измежду спирките за отмора е Aire du Viaduc de Millau на A75 в посока Beziers.Тук водачите могат да се насладят на пресни опаковки от топ готвача Мишел Брас вместо подготвени сандвичи.

Не на последно място, Норвегия има това, което е може би най-красивата зона за отмора в света - Ureddplassen. Дългата осем метра тоалетна постройка от бетон и стъкло със своите осветени стени основава впечатляваща светлинна атмосфера - и прави оборудването с гофриран покрив очевидно отдалеко. Оттук пасажерите могат да заловен спираща дъха панорама към покрайнината.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР