През следващите дни Земята ще попадне в обсега на поредната

...
През следващите дни Земята ще попадне в обсега на поредната
Коментари Харесай

Нови магнитни бури удрят Земята

През идващите дни Земята ще попадне в обсега на следващата, заяви. Тя ще е от клас G1-G2, сочат данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати (NOAA).

Магнитните стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаб ", G2 " междинен ", G3 " мощен ", G4 " доста мощен " и G5 " извънредно мощен ".

Магнитната стихия се чака да премине по нашите географски ширини в сряда от сутринта до обяд.

Експерти предизвестяват, че се покачва вероятността от ново мощно изригване от клас M. През идващите часове към Земята ще бъдат ориентирани слънчевите петна AR3251 и AR3249. Те имат капацитет да изхвърлят нова порция плазма, която може да доближи до планетата ни.

Интензивността на рентгеновото лъчение от слънчевите изригвания се отбелязва с латинските букви A, B, C, M, X, като с X отбелязват най-мощните изригвания.

Почти „ залязващо “ еслънчевото леке AR3245. Обсерваторията за слънчева динамичност на НАСА заяви, че ядрото му ​се е разделило на две половини и има възможност това да го е направило ​​нестабилно и да провокира мощна слънчева стихия на Земята.

Настоящата магнитна стихия е провокирано от разпадащо слънчево леке. Тези струи плазма идват от така наречен „ светлинните мостове “.

„ Светлинните мостове постоянно предвещават разпадането на слънчевото леке, с изстрелващи се струи плазма, до момента в който петното ​​се разпада. Някои проучвания допускат, че магнитните полета в основата на светлинния мост се пресичат и наново се свързват неведнъж – същият избухлив развой, който провокира слънчеви изригвания “, се прибавя в отчета.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР