През следващата седмица ще започне строителството на нов храм към

...
През следващата седмица ще започне строителството на нов храм към
Коментари Харесай

Вдигат храм с пари от дядо Добри

През идната седмица ще стартира строителството на нов храм към манастира „ Света Петка “ в русенското село Копривец. Това заяви пред „ Монитор “ Русенският митрополит Наум. Над 50 000 лв., което е една трета от нужните средства за повдигането на храма, са дарени от дядо Добри.
По думите на владиката строителните работи може да се отсрочат със седмица-две само в случай че се утежни времето. Проектът за църквата е подготвен от дълго време, а освещаването на мястото е станало още преди две години. Новият храм ще се споделя „ Света Параскева “, както се назовава параклисът, употребен досега за осъществяване на богослужения. Събитието е дълго чакано и от митрополията се надяват новата черква да притегли повече богомолци към Светата обител. За нея в този момент се грижи игумения Мелания, която е и единственият жител на манастира.
Средствата са дарени от дядо Добри през 2013 година и началото на 2014 година, описа през „ Монитор “ предходният свещеник на манастира архимандрит Емилиян, който по това време е свещеник и на Басарбовския скален манастир. През 2013 година старецът посетил първо Светата обител край Басарбово и дарил 1800 лв., с които била закупена земя за зеленчукова градина. „ Парите бяха по два и пет лв., увити във вестник и облепени с тиксо “, спомня си отец Емилиян. Същата година дядо Добри пристигнал още един път и дал 2000 лв., а по-късно посетил и Копривец. Прочел за манастира в една брошура и доста желал да помогне за построяването на черква. В идващите месеци превеждал парите, които е събрал, по банковата сметка на манастира.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР