През предстоящата седмица Балканите постепенно ще бъдат обхванати от мощен

...
През предстоящата седмица Балканите постепенно ще бъдат обхванати от мощен
Коментари Харесай

Ако последните дни жегата ни умори, то вижте какво ни очаква

През идната седмица Балканите последователно ще бъдат обхванати от мощен транспорт на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка. На доста места се чакат стойности от към 37-40°С, а в Северна Македония, Сърбия, Гърция и Румъния до 41°С.

Очаква ни дълъг интервал на високи температури и изсъхнало време, което ще увеличи показателя на пожароопасност, изключително над Дунавската низина и Източна България. Очакваният изсъхнал интервал по настоящи данни, ще е чак до края на месеца, оповестяват от Meteo Balkans.

Времето ще бъде горещо с преобладаващи оптимални температури сред 35° и 38°С, а в някой региони в Тракия и Дунавската низина към 40°С. Разбира се ще имаме и интервали на превалявания и мощни гръмотевични стихии, само че на изолирани места и то най-вече процеси, идващи от Сърбия и Румъния.

Към края на третото десетдневие на юли, даже моделите предвиждат, че горещата въздушна маса ще се усили и действително температурите ще се покачат още, като предстоящите оптимални температури ще са сред 39° и 45°С. Ако тази прогноза се сбъдне, 40 градуса по Целзий ще ни се сторят ниски! Разбира се с увеличение на периода на прогнозата се появяват и числови неточности, като съгласно нас тези прогнози няма да се оправдаят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР