През предходните две години, а и понастоящем, светът още търпи

...
През предходните две години, а и понастоящем, светът още търпи
Коментари Харесай

Радев: Правата на човека не са даденост, трябва да се признаят и гарантират от държавите

През предходните две години, а и понастоящем, светът още търпи последствията от COVID-19, от началото на годината още веднъж в Европа бушува война. Тези събития ни демонстрираха, че правата на индивида не са даденост, те следва да се признаят и подсигуряват от страните в лицето на техните органи, съобщи президентът Румен Радев през днешния ден на конференцията „ Тридесет години от присъединението на България към Европейската спогодба за правата на индивида “ в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Форумът, който е под патронажа на президента, се провежда във връзка 30 години от участието на страната ни в Съвета на Европа и от утвърждението на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи и слага акцент върху ангажираността на българските институции за отбрана на правата на индивида и провокациите пред България като страна по конвенцията.  

 

Съветът на Европа се основава в интервал, когато Европа последователно се възвръща от разрухата на  Втората международна война и от изживяната многолика човешка покруса, означи президентът. Организацията е построена върху непреходните полезности - уважението към човешкия живот, отбраната на правата на индивида и върховенството на правото. Чрез осъждането на нарушаванията на интернационалното право, Съветът на Европа спомага за превъзмогване на последствията от войната и за налагане на дълготраен мир на континента, сподели още Радев. 

 

Очаквайте детайлности!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР