През последните седмици в световното медийно пространство и социалните мрежи

...
През последните седмици в световното медийно пространство и социалните мрежи
Коментари Харесай

Гардиън: Има ли Путин рак, Паркинсон или е заменен от двойник?

През последните седмици в международното медийно пространство и обществените мрежи витаят клюки за здравословното положение на Владимир Путин. Непотвърдени известия настояват, че съветският президент има рак или Паркинсон, или пък, че той е оживял след опит за преврат… даже и че е мъртъв и е сменен от двойник, написа „ Гардиън “.

И така… фотосите на срещи на Путин с високопоставени съветници се преглеждат в микроскопични елементи: дали е стиснал масата от болежка по време на среща с министъра на защитата Сергей Шойгу в края на април, дали подпухналото му лице е симптом на приложимост на стероиди, както твърди някогашният външен министър на Англия Дейвид Оуен.

Докато войната в Украйна навлиза в четвъртия си месец, известията сочат, че съветският водач може да е болен. Но това може да се окаже единствено благопожелание за многочислените критици на Путин, които наподобяват подготвени да одобряват тайни теории за божествено възмездие или дворцов прелом за непрестанната му експанзия против Украйна.

В изявление в неделя външният министър на Русия Сергей Лавров беше заставен да отхвърли спекулациите, че Путин е болен или умира.

"Президентът Путин се появява на обществени места всеки ден. Можете да го гледате по тв приемника да четете и слушате негови изяви. Не мисля, че здравомислещите хора могат да видят признаци на някакво заболяване или влошено здраве ", съобщи той пред френска телевизия.

Лавров добави, че оставя известията за неприятното здравословно положение на Путин на съвестта на тези, които популяризират сходни клюки ".

Видеата от срещите на Путин се наблюдават под лупа

В понеделник Путин беседва с турския президент Реджеп Ердоган и ръководи съвещание на неговия Съвет за сигурност. И двете срещи се организираха отдалечено, защото водачът на Кремъл продължава да бъде изолиран поради ковид. Световните водачи, които са се срещнали с Путин, само че не са сложени под карантина, са били принудени да седят на дълга маса, на десетки метри от президента.

Миналата седмица шефът на украинското военно разузнаване Кирил Буданов съобщи, че съгласно него Путин е по едно и също време съществено болен и че е оживял след скорошен опит за прелом, като сподели единствено, че хипотетичните нападатели са пристигнали от Кавказкия район.

"Той има няколко тежки болести, едно от които е рак, само че не си коства да се надяваме, че Путин ще почине на следващия ден ", споделя Буданов пред украинското издание "Украинска истина ".

Той също по този начин твърди, че превратът "в последна сметка ще докара до промяна на управлението на Руската федерация и че този развой към този момент е почнал. "

Бивш руски разузнавач твърди, че Путин има Паркинсон, а списание "Ню Лайнс " твърди, че се е сдобило със запис на олигарх, който споделя, че Путин е "много болен от рак на кръвта ". Нито едно от тези известия не беше доказано, написа „ Гардиън “.

В един от отчетите на проверяващия уеб страница „ Проект “ се споделя, че се допуска, че Путин има рак на щитовидната жлеза или друго заболяване.

Докладът се основава на изтекли документи за пътешестване, които посочваха, че Путин е получавал постоянни визити от онколог и от двама отоларинголози.

Кремъл не удостовери известията за заболяване на Путин, като съобщи, че съветският водач е в чудесно здраве. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира изказванията като "измислица и лъжа ".

Изчезвал ли е Путин по време на ръководството си?

Според английското издание слуховете, че Путин страда от заболявания не престават повече от две десетилетия и до известна степен са по виновност на Кремъл, който строго пази информацията за здравето и местонахождението на Путин.

Откакто пое властта, Путин е представян като деен състезател, с цел да контрастира с облика на Борис Елцин като тежък алкохолик, чието неприятно здраве го направи още по-лош водач. В предишното обаче Путин е изчезвал за седмици наред на фона на известия за спортни контузии от хокей на лед и джудо. Наскоро той показа пред интервюиращ, че е паднал от кон при започване на президентството си, добавя „ Гардиън “.

Според изданието Кремъл постоянно употребява авансово снимани репортажи, с цел да сътвори усещане, че Путин участва на срещи, когато в действителност е в неопределеност. Подобно дълготрайно неявяване се е случило по време на епидемията от ковид, когато Путин е твърдял, че е в Москва, до момента в който съгласно отчети е бил в Сочи, като понякога се е появявал в еднакъв офис, като че ли е в Москва.

От началото на войната някои отчети са се фокусирали особено върху езика на тялото на Путин, предполагайки, че той може да има някакви проблеми с гърба, като даже се твърди, че носи корсет или някаква тип ризница, когато е на обществено място.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР