През последните няколко месеца дузина компании в Индия се състезават

...
През последните няколко месеца дузина компании в Индия се състезават
Коментари Харесай

Всички искат да купят този производител на масла, който има $2 милиарда дълг

През последните няколко месеца дузина компании в Индия се състезават да придобият локален производител на масла с впечатлаващо огромни отговорности, споделя уеб сайтът Quartz.

Едни от огромните имена в бизнеса в страната наддават, с цел да купят компанията Ruchi Soya, която има 30-годишна история и 2 милиарда $ задължения зад тила си. А ползата към нея е толкоз огромен, че към този момент надвишава границите на Индия и един от водачите в агробизнеса в Азия - сингапурската Wilmar Group, също желае да бъде новият й притежател.

Като се имат поради отговорностите на сдружението обаче наподобява много любопитно за какво има толкоз доста искащи да го купят.

Според анализаторите в Азия главната причина за това е положителното портфолио с разпознаваеми марки на Ruchi Soya на пазара в района, както и нейната построена огромна инфраструктура за произвеждане.

Освен това тя има огромни плантации за извличане на палмово масло в шест щата в Индия.

Тя е и в топ 3 на най-големите компании на пазара на разнообразни масла за ястие в Индия, чийто пазар е един от най-потенциалните на континента.

В елементи Ruchi Soya се занимава с развъждането на маслодайни растения и рафинирането на разнообразни типове масла от зеленчуци, като ги прави ядливи. Освен това тя прави артикули от соя и продава известните в Азия марки Nutrela, Ruchi Gold, Ruchi Star, Sunrich и Mahakosh.

Освен продажбите на вътрешния пазар компанията изнася и за други страни, като експортът й за предходната година възлиза на 202 милиона $.

Експертите изясняват, че привобиването на Ruchi Soya подсигурява на купувача неотложен достъп до голям брой разпознаваеми марки, както и до няколко разнообразни пазара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР