През последните няколко години в САЩ се вдига много шум

...
През последните няколко години в САЩ се вдига много шум
Коментари Харесай

Новият китайски премиер предложи сътрудничество на САЩ и нормални отношения с Тайван

„ През последните няколко години в Съединени американски щати се подвига доста звук към „ отдалечаването " на двете страни, само че не знам какъв брой хора могат в действителност да имат изгоди от тези клюки “, казa новият китайски министър председател Ли Цян пред медиите след приключването на Общокитайското заседание на народните представители, съобщи Радио Китай. Според китайските статистически данни през предходната година търговията сред Китай и Съединени американски щати е достигнала рекордно високи стойности от близо 760 милиарда щатски $, изясни Ли.

Китайският министър председател съобщи също, че стопанските системи на Китай и Съединените щати извличат взаимни изгоди от развиването си. Двете страни могат и би трябвало да си сътрудничат. Съществуват доста благоприятни условия за съдействие сред Китай и Съединени американски щати, само че възпирането и потискането няма да бъдат от изгода за никого.

Ли Цян съобщи, че сънародниците от двата бряга на тайванския пролив са от едно и също семейство. „ На база на правилото за „ един Китай “ и Консенсуса от 1992 година ще продължим да насърчаваме икономическия и културния продан сред двата бряга на пролива. Насърчаваме повече тайвански сънародници и предприятия да влагат в континенталната част на Китай. Очакваме час по-скорошното нормализиране на контактите сред двата бряга и възобновяване на естественото съдействие “, съобщи Ли Цян.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР