През последните години Западът видя по-ясно контурите на актуалната китайска

...
През последните години Западът видя по-ясно контурите на актуалната китайска
Коментари Харесай

Владимир Шопов: Западът се притеснява от задълбочаващото се сътрудничество между Русия и Китай

" През последните години Западът видя по-ясно контурите на настоящата китайска тактика за по-сериозно геополитическо въздействие . Китай еднопосочно съобщи предпочитание да се приближи към центъра на световната система ". Това сподели пред БНР политологът Владимир Шопов след срещата на Г-7. И добави: 

" Забелязва се терзанието на Запада от задълбочаващото се съдействие сред Русия и Китай в разнообразни области... Последната година е кулминационна точка и виждаме приключен политически отговор   на осмислянето на действителните параметри на новата китайска тактика за разширение на тяхното въздействие ". 

Според политолога  Китай ще се пробва да тества действителната функционална сплав сред западните сътрудници в Южнокитайско море

" Американските съдружници в Тихоокеанския регион ускорено създават разнообразни сюжети за реакция при положение на ескалация в тайванския проход. Не дребна част от европейските съдружници на Съединени американски щати последователно демонстрират ангажимент към това пренастройване на фокуса ". 

В предаването " Събота 150 " Шопов добави: 

" Това, което Европа се пробва да направи, е да извърши със наличие комплицираната нова политическа формула на връзките с Китай - съдействие, конкуренция, опълчване. Европа е по-активна от Америка, тъй като се пробва да извърши с повече наличие този кооперативен детайл от връзките сред Запада и Китай ". 

Интервюто с Владимир Шопов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР