През последните години ямболското село Кукорево нашумя покрай тримата братя

...
През последните години ямболското село Кукорево нашумя покрай тримата братя
Коментари Харесай

Момиче от Кукорево се цели да е №1 в борбата

През последните години ямболското село Кукорево нашумя около тримата братя боксьори Асенови. Най-известният от тях Даниел Асенов-Тайсъна към този момент има три европейски трофеи – при юношите, младежите и мъжете. Но скоро оттова може да излезе новата звезда в женската битка. Юлияна Янева загатна за сериозните си благоприятни условия едвам в този момент. И от двете огромни шампионати този сезон тя се върна с медали. На европейското за девойки в Дортмунд през юни завоюва бронз, а месец по-късно взе и сребро на международното в Тампере.
„ Да, въодушевявам се от триумфите на Станка Златева, само че желая да я задмина – споделя амбициозно 19-годишната Юлияна. – Имам собствен жанр на битка и се стремя непрекъснато да надграждам и да съм първа. “
 До момента Юлияна Янева (в синьо) има три медала от огромни шампионати – сребро и два бронза. И сходно на Станка Златева кариерата й също не стартира с купа, само че това е единствено началото. До момента Юлияна Янева (в синьо) има три медала от огромни шампионати – сребро и два бронза. И сходно на Станка Златева кариерата й също не стартира с купа, само че това е единствено началото.
И разкрива, че преди е опитвала лека атлетика, баскетбол, волейбол, та даже и футбол. Но признава, че е доста огромна индивидуалистка и нищо не я сграбчило. А на село опциите не са огромни. В учебното заведение имало тепих. И когато е ученичка в 4-ти клас, за първи път се допира до битката.
„ Много ми хареса, защотото основава темперамент, дисциплинираност, воля – споделя Янева. – И най-много е самостоятелен спорт. Всичко зависи от теб. “
Баща й Васил, който е някогашен герой, въодушевено приел новината, че щерка му потегля по неговите стъпки. Но майка й Виолета и до през днешния ден не симпатизира изключително на увлечението й. Въпреки това се радва откровено на триумфите на момичето.

„ Най-драматичната ми среща и до момента си остава мачът за бронза на европейското до 23 години в Унгария през март – споделя Юлияна. – За четвърти следващ път изгубих от рускинята Кузнецова, а 10 секунди преди края я водех в резултата. Явно имам психически проблем, който още не мога да преодолея. “
Признава, че огромна заслуга за нейното образуване като играч има персоналният й треньор Михаил Ангелов, само че е взела по нещо и от Петър Касабов и Валентин Савов,
 Юлияна (в средата с дипломата) със съотборничките си и старши треньора на девойките Валентин Савов след спечелването на сребърния орден от международното в Тампере през август. Юлияна (в средата с дипломата) със съотборничките си и старши треньора на девойките Валентин Савов след спечелването на сребърния орден от международното в Тампере през август.
селекционери на националните тимове надлежно за дами и девойки.
А в свободното си време Юлияна е като всяко друго момиче. Предпочита пътуванията, разходките, срещите с другари. И защото се придържа към здравословното хранене постоянно избира сама да подготвя храната си. Разкрива, че няма свои ритуали преди да излезе на тепиха. Не е суеверна, само че е вярваща.

И макар, че приключва гимназията по осведомителни технологии, Янева няма афинитет към точните науки. Вижда бъдещето си в спорта и е окуражена да продължи образованието си в НСА.
А фантазията й е олимпиада. Но освен да отида, а да стане шампионка.
„ Ако не тази, идната през 2024-а “, споделя умерено тя. И продължава амбициозно да крачи по своя път, уверена че той ще я изведе до най-престижното отличие за всеки състезател – олимпийско злато!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР