През последните години все повече млади таланти успяват да навлязат

...
През последните години все повече млади таланти успяват да навлязат
Коментари Харесай

Новото дете чудо: Момче, родено през 2007-а, срази световния №149 за първата си АТР победа

През последните години от ден на ден млади гении съумяват да навлязат в професионалния тенис още в тийнейджърските си години и трайно да се открият измежду най-хубавите в света. По този път е тръгнал и 16-годишният мароканец Реда Бенани, който през вчерашния ден се трансформира в първия тенисист, роден през 2007-а година и постигнал победа на равнище АТР. 

Мароканецът, който през февруари навърши 16 години и може да се похвали с пет трофеи при юношите, получи специфична покана от уредниците да се включи в квалификациите на АТР 250 конкуренцията на клей в Маракеш и въпреки това на пръв взор да наподобява просто като опция за младока да се запознае от близко с атмосферата на състезания от сходен сан, то той съумява да надмине упованията към себе си и да прескочи откриващия кръг на пресявките.

Още по-впечатляващ обаче е фактът, че въпросната победа Бенани (№1374) реализира, откакто надвива над топ поставения в схемата Вит Коприва, намиращ се на 149-а позиция в международната класация. В хода на дуела представителят на домакините прави мощно усещане с мощния си форхенд, както и с вариативността и отличния асортимент на своите удари, като всичко това го извежда до триумф в поредни елементи със 7:6(4) 7:5 и място във втория квалификационен стадий.

През днешния ден обаче рейдът на мароканецът бе спрян от международния №201 Андреа Вавасори, който съумяваше да провокира грешки от страна на неопитния си съперник, с цел да надделее след 6:2 6:3.

Invité aux qualifications du tournoi de Marrakech, le Marocain Reda Bennani, 16 ans (né le 16 février 2007), classé 1374e mondial, a réussi une énorme performance en sortant en deux sets (7-6, 7-5) la tête de série 1 des qualifs, Vit Kopriva, 149e mondial!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР