През последните години удължаването на мигли става все по-популярна тенденция

...
През последните години удължаването на мигли става все по-популярна тенденция
Коментари Харесай

Могат ли изкуствените мигли да бъдат опасни за очите

През последните години удължаването на мигли става все по-популярна наклонност в хубостта. За разлика от своите прародители - изкуствените мигли, полуперманентните удължители вършат миглите по-плътни, тъмни и дълги в продължение на седмици.
 6-те най-вредни навика, които повреждат очите
6-те най-вредни навика, които повреждат очите

Неща, които вършим всеки ден

И въпреки всичко тази наклонност поражда някои въпроси, свързани най-много с вероятните рисковете за здравето на очите. От Today се допитват до експерти офталмолози, които дават своето експертно мнение.

Екстеншъните за мигли съставляват дребни нишки , направени от разнообразни материали - синтетични или от същинска животинска кожа или коприна , които се залепват едно по едно към естествени мигли в основата на косъма. Залепването става благодарение на лепило, което съдържа разнообразни съставки и наложително би трябвало да съблюдава условията за сигурност на козметичните артикули.
 Снимка 626500

Експертите са единомислещи, че удължаването на мигли постоянно би трябвало да се прави от сертифициран експерт . Извършването на процедурата в домашни условия нормално не си заслужава риска.

Колкото до трайността на екстеншъните, те нормално устоят до момента в който естествените миглите паднат, което се случва на цикли - а виталният цикъл на миглите е към два месеца.

Разбира се, като при всяка процедура, удължение на мигли крие известни опасности, които варират от пострадване до алергични реакции и инфекции .

Удължителите се слагат в непосредствена непосредственост до очната ябълка благодарение на остри принадлежности, което може евентуално да докара до травмиране на клепача или роговицата.
 Снимка 626499

Лепилата пък могат да съдържат и редица рискови съставки, една от които е формалдехидът , причиняващ алергии и раздразнение. Може даже да блокира жлезите по ръба на клепача, наричани още мейбомиеви жлези, които имат значима роля за поддържане на естественото равнище на мокрота на.

Удължаването на миглите може да аргументи и кожни проблеми в зоната към очите , като неспокойствие и зачервяване на клепачите и даже сърбящ, горещ обрив. Не е изключено да се стигне и до бактериални инфекции , защото региона, в която изкуствените нишки са сложени е предразположена към струпване на бактерии.

Възможно дълготрайно затруднение е и плешивост . С течение на времето екстеншъните могат да издърпат космения фоликул на естествените мигли и в последна сметка да ги изтънят и отслабят. Това изключително важи за тези, които носят екстеншъни непрекъснато.
 Снимка 626501

Миглите са основани, с цел да защищават очите ни от прахуляк и замърсявания. Но по-дълги или гъсти мигли не значи безусловно по-голяма отбрана. Дори е открито, че в случай че миглите са прекомерно дълги, това пречи на функционалността на мигането на окото. А мигането е рефлекторна реакция , която оказва помощ да не се позволяват частици или непознати предмети и разпределя сълзите по повърхността на очите, с цел да ги поддържа хидратирани. Твърде тежките екстеншъни могат да попречат естественото намигване, което води до сухота, раздразнение и дискомфорт.
 Рициновото масло и изгодите му за скалпа, косата и растежа на миглите и веждите
Ползите от рициновото масло - и за косата, и за миглите, и за веждите

Но и няколкото странични резултати

Премахването на удължителите, преди да паднат сами, нормално изисква специфичен почистващ препарат, който да разгради лепилото и това може да се направи от експерт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР