През последните години цените на автомобилите втора ръка не спират

...
През последните години цените на автомобилите втора ръка не спират
Коментари Харесай

Колите на старо поскъпнаха драстично

През последните години цените на колите втора употреба не стопират да порастват, а на пазара за коли на остаряло се следи и липса на задоволително предложение. Това с изключение на, че лимитира купувачите в избора и, ги принуждава да заплащат по-високи цени за 15-20-годишни коли.

 

Огнян Ценов, който е притежател на автокъща споделя, че съществена роля за високите цени у нас играе пазарът на коли в Европа. Там колите също са много по-скъпи и се намират все по-трудно. Става въпрос най-вече за Италия, Австрия и Германия. Причината за повишението на колите втора употреба там е, че няма нови коли, надлежно няма от кое място да си купят, с цел да ги сменят.

 

 

Поради тази причина италианци, германци и австрийци си карат старите коли, тъй като не могат да си купят нови. Търговците пък надлежно купуват по-скъпо и ги продават по-скъпо. Ценов показва, че коли, които преди две години е продавал за 7000 лева, в този момент цената им е скочила на 9000 лева

Изследване на компания, осигуряваща данни за колите сочи, че през последното десетилетие, междинната продажна цена на използвани коли е скочила двойно.

Инфо: Уикенд

 

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР