През последните години ставаме свидетели на нарастващата популярност на груповото

...
През последните години ставаме свидетели на нарастващата популярност на груповото
Коментари Харесай

Пазарът на груповото финансиране ще нарасне до $8,5 млрд. тази година

През последните години ставаме очевидци на възходящата известност на груповото финансиране (crowdfunding), като от ден на ден и повече започващи компании употребяват този различен способ за набиране на средства. Според данни, събрани от Finanso.se, международният пазар за crowdfunding ще бъде подготвен да поддържа своя бърз напредък през тази година, увеличавайки се с 23,3% на година и достигайки над 8,5 милиарда $ транзакционна стойност.

Броят на акциите за групово финансиране ще доближи 12 милиона до 2023 година

Груповото финансиране съставлява способ за набиране на капитал посредством групови старания на огромен набор от самостоятелни вложители, най-много посредством потребление на онлайн платформи. То дава рационални финансови услуги и свързва кредитополучателите непосредствено с кредиторите, като предлага разнообразни модели на вложение за напредък на даден бизнес от модели, основани на хонорари и дарения, до шерване на облаги и финансов фонд.

През 2017 година международният пазар за групово финансиране доближи стойност 3,9 милиарда $, разкрива изследване на Statista. В края на 2018 година той нарастна с над 35% и доближи стойност от 5,3 милиарда $. Оттогава цената на транзакциите на цялата промишленост се е нараснала със забележителните 60%. Статистиката сочи, че се чака тази мощна наклонност на повишаване да се резервира и през идващите три години, като пазарът ще нараства с 12% на година и ще доближи стойност от близо 12 милиарда $.

Последните данни демонстрират, че междинното финансиране на акция в сегмента за crowdfunding възлиза на 780 $ през 2020 година През идващите дванадесет месеца се чака тази цифра да доближи 840 $ и да продължи да нараства до близо 1000 $ до 2023 година.

Следващите години също ще бъдат очевидци на възходящ брой акции за групово финансиране. През 2017 година в международен мащаб е имало повече от 5,2 милиона акции за набиране на средства. През последните три години този брой се удвои и скочи на над 10,9 милиона, нараствайки с 25,4% на годишна база сред 2019 и 2020 година Статистиката сочи, че броят на сполучливо стартираните акции за групово финансиране ще доближи над 12 милиона до края на 2023 година.

Китай заема съвсем 85% от международния пазар за групово финансиране

В световен мащаб Китай съставлява водещият пазар за crowdfunding в света, който се чака да доближи над 7 милиарда $ през тази година. За разлика от западните промишлености, китайският пазар е доминиран от огромни електронни търговци като Alibaba, JD.com и Suning, употребявайки забележителните си потребителски бази.

Със покупко-продажби на стойност 782 милиона $ или съвсем 10 пъти по-малко от китайския пазар, Съединени американски щати се класират като втората по величина промишленост за групово финансиране в международен мащаб. Обединеното кралство се класира на третото място с пазарна стойност от 100 милиона $, следвано от Франция и Канада надлежно с 86 милиона и 47 милиона $ пазарна стойност.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР