През последните години пред погледите на българите Дубай се превърна

...
През последните години пред погледите на българите Дубай се превърна
Коментари Харесай

Все повече българи купуват имоти в Дубай

През последните години пред погледите на българите Дубай се трансформира от туристическа дестинация в място, където някои хора се избавят от правораздаването или намират леговище за вложения, чиито генезис не всеки път е прочут. Това е евентуалната причина близо две дузини притежатели на парцели там да бъдат проверявани през предходната година от Националната организация за приходите и по-конкретно за произхода на парите, с които са добити те.

В началото на май интернационално журналистическо следствие откри, че над 240 български жители и пребиваващи в страната имат парцели за над 160 млн. $ в Дубай. Това е и мястото, което се оказва новият дом на парите на съветските милионери.

Оказва се, през последната година Дубай наред с Турция се трансформира в обект на огромен интерес от българи, които желаят да влагат спестяванията си в парцел. При търсене в "Гугъл " се вижда, че има значително предложения.

"Реално в годините сме имали клиенти, които са правели запитвания за парцели в Дубай, само че нямахме подобаващ сътрудник на място, с цел да предлагаме това ", споделя пред "Дневник " Невена Стоянова, ръководещ шеф на Luximmo. От началото на годината организацията предлага услугите си на искащите да купят жилище в емирството. Посочва, че ползата за това внезапно се е засилил.

Защо е този интерес

Стоянова намира не една причина в този интерес към покупка на парцел в Дубай. Започва с най-романтичната, която е, че това е най-близкото до България море през зимните месеци като освен това за разлика от други станали известни изключително през зимите на пандемията дестинации като Малдивите и Бали, тук не се сменя часовия пояс. Това в композиция с лесния достъп до там от България прави мястото мечтана дестинация за фамилии с деца.

В допълнение на място не се заплащат никакви налози - нито за притежаването на парцел, нито нотариална такса при придобиването му. Стоянова показва, че там има цялостна документална бистрота - всички документи са в указател, всяка договорка се завършва в границите на 3 дни, "няма затруднения от юристи, нотариуси, всеки може да види документите на парцела ", показва тя.

Като последваща причина за интереса прибавя "петзвездното обслужване на всеки парцел ", което е стандарт в страната, без значение дали става дума за къща или апартамент в постройка. Местните са доста бизнес насочени и около развиването на туризма държат на това високо качество, изяснява тя.

Колко коства

Противно на усещането, че в емирството става дума за парцели, които костват милиони, Стоянова твърди, че има на такива цени, сравними със софийските. С уточнението, че в първокласния сегмент разнообразието е надалеч по-голямо и може да коства "много милиони ". По думите й е изцяло реалистична покупката на жилище за 200 хиляди евро - колкото и двустаен апартамент в София.

Търсенето от страна на българите е разграничено в две направления - жилища и независими къщи. За второто компромисът, който много смъква цената, е парцелът да не е на първа линия след плажа, за което и предлагането е лимитирано.

Независимо какъв парцел се купува, се заплаща такса за поддръжка, която предстоящо е много по-висока от тази в България и която българите, купуващи ваканционни парцели, слагат като изискване за това дали да придобият парцела или - не. "Навсякъде има такса поддръжка в цивилизования свята. Размерът ѝ е според какво включва. Тя е нещо, с което българите би трябвало да свикнат - че когато си купуват парцели, би трябвало да гледат на тях дълготрайно, тъй като от това по какъв начин се поддържа една постройка, зависи по какъв начин притежателят си пази парите във времето. Ако остарява красиво, те са предпазени ", илюстрира Стоянова. Наблюдението й е, че когато българите купуват парцели в чужбина, не роптаят против таксата за поддръжка, което не е по този начин, в случай че договорката е за парцел в България.

Защита от инфлацията

Брокерите на парцели свидетелстват, че инфлацията вади доста спестявания от банките и ги вкарва в покупката на жилища, които са на процедура единствената опция на депозитите в България налична и понятна за множеството хора.

Оказва се, че желанието за парцел в Дубай частично е движено от същия блян да се защитят парите от обезценяване. Стоянова споделя, че към този момент не са имали клиенти да купуват като употребяват банков заем. Някои от купувачите са хора, които образуват имотно портфолио в разнообразни страни.

Във времето, в което парцелът не се употребява персонално, нормалното е да се отдава чартърен каквато е и практиката в България. Самите организации, които посредничат за договорката, оферират и ръководство. Доходността според от парцела е сред 4 и 8%, споделя Стоянова, а искащите да наемат краткосрочно жилища са доста и от целия свят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР