През последните години помощта за храна за милиони хора в

...
През последните години помощта за храна за милиони хора в
Коментари Харесай

Властите в Сирия предупреждават, че милиони хора в страната са застрашени от невиждан глад

През последните години помощта за храна за милиони хора в Сирия понижава неведнъж заради неналичието на финансиране. Към края на 2023 година, към този момент бяха прекратени питателните доставки на 2,5 милиона души, оповестява Световната стратегия за храна, представена от rfa, част от Voice of America (VOA) .

Сирийските фамилии, които към момента получават храна, се пробват да удължават получените артикули, предопределени за един месец, за два месеца.

Даулат Ал-Шариф е майка на разселено семейство, което живее в бежански лагер. Съпругът й работи в магазин за по-малко от 7 $ седмично . Жената споделя, че тяхното семейство зависи напълно от помощите.

" През предходните години имахме шанс да не прекъсват доставката на хранителни пакети за нас, само че тази година ще ги прекратят. Ще останем без ориз, булгур, брашно и останалите артикули, нужни за изхранването на фамилията ми ", споделя дамата. " Живеенето в лагера без питателните помощи ще бъде доста мъчно, тъй като не можем да си позволим да купуваме нищо ", прибавя тя.

През декември Световната стратегия за храна разгласи, че хранителната помощ за 2024 година ще бъде спряна в Сирия , а последните доставки за района бяха направени през този месец.

Районът сега е дом на близо 4,5 милиона души , от които 65% са разселени, а множеството от тях живеят в лагери. Служителите, които надзирават раздаването на помощта, влизаща в Сирия, настояват, че хората към този момент тук са гладни и скоро това ще се трансформира в злополучие .

" Предупреждаваме всички филантропични организации по отношение на продължаващото понижаване на филантропичната помощ. Предупреждаваме, че следва огромен апетит, който не може да бъде следен ", Мазен Алуш, чиновник на пункта Баб ал-Хава на границата сред Сирия и Турция.

Много от фамилиите в лагерите са били разселени неведнъж, а войната тук продължава с близо 100 цивилни убити през последните месеци.
Семействата без доходи ще бъдат първите, които ще изпаднат в мизерия.

" Хората с увреждания нямат помощ, вдовиците нямат помощ, сираците нямат помощ, с изключение на месечния хранителен пакет, който им беше предоставян до в този момент.
Макар и това не беше задоволително за тези фамилии, тъй като беше разпределян веднъж на всеки два месеца ", споделя пред rfa, част от Voice of America (VOA) Халед Мухамад от лагера Медина.

Служителите споделят, че локалните организации нямат пари да дават хранителна помощ . Сега им остава просто се надяват, че ще се появи нов източник на по този начин обезверено нужна храна за бедстващите сирийски фамилии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР