През последните години JPMorgan Chase доминира инвестиционното банкиране на Уолстрийт.

...
През последните години JPMorgan Chase доминира инвестиционното банкиране на Уолстрийт.
Коментари Харесай

Най-голямата банка в САЩ покори нов връх

През последните години JPMorgan Chase господства капиталовото банкиране на Уолстрийт. Тя е и най-голямата американска банка по активи и пазарна капитализация.

Но кредитната институция въобще не счита да стопира дотук и неотдавна покори нов връх - тя към този момент е най-голямата банка в Съединени американски щати по общо количество на депозитите.

За първи път от 23 години JPMorgan води американски банки в общите депозити, съгласно данните, оповестени тази седмица от Федералната работа за гарантиране на влоговете в Съединени американски щати.

Депозитите на компанията набъбнаха с 96 милиарда $, или 7.9% през последната година, с цел да доближат 1.31 трлн. $ към 30 юни 2017 година, демонстрират формалните данни.

Това е задоволително, с цел да изпревари Bank of America Merrill Lynch, която приключи с 1.29 трлн. $.

Wells Fargo (1.26 трлн. долара), Citigroup (505 милиарда долара) и US Bancorp (329 милиарда долара) допълват топ 5.

JPMorgan поведе страната в растежа на депозитите през последните 5 години, като потребителите и бизнесът прибавиха 447 милиарда $ към банковия баланс през това време, регистрират от компанията.

Тя за следващ път доминираше конкуренцията през първата половина на годината и в приходите от закрепени приходи, акции и банкиране. JPMorgan е нараснала приходите си до 13.2 милиарда $ през първата половина на 2017 година, което е растеж от 700 млн. $ на годишна база.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР