През последните години България успява да се наложи като нова

...
През последните години България успява да се наложи като нова
Коментари Харесай

България се превръща в център на игралния туризъм в Европа

През последните години България съумява да се наложи като нова водеща туристическа дестинация с помощта на опциите за първокласен, спа и развлекателен туризъм, които дава. Една област, която доста способства за това разгръщане, е процъфтяващият бранш на игралния туризъм, който предлага неповторима композиция от вълнуващи преживявания, налични цени и първокласни уреди. Пример за сполучливи събития, които секторът провежда и които съумяват да привлекат както българска, по този начин и задгранична публика, са поредицата шампионати Palms Royale Poker Series.

Според данни на Националния статистически институт през 2023 година е регистриран растеж в визитата на задгранични туристи в България - 12 627 547 туристи спрямо 10 887 952 за 2022 година. Развитието на игралния бранш е фактор, съдействал за тези резултати, изключително в столицата, регионите по южната граница на България и Черноморието. Наблюдава се повишен човекопоток от страните съседки Гърция, Турция и Румъния, както и от страни от Близкия Изток, примерно Израел.

Утвърждаването на България като дестинация за игрален туризъм в Европа дава конкурентно преимущество за страната ни пред други европейски страни, произлизащо от комбинацията от развлекателни интензивности, наличен, само че първокласен туризъм и естествени забележителности, на които всеки искащ може да се наслаждения. Благодарение на това броят на туристическите обекти пораства непрекъснато, заетостта в хотелиерството, ресторантьорството и строителството също се усилват, а инфраструктурата непрекъснато се усъвършенства, поради направените вложения.

Това, от своя страна, подтиква развиването на българската стопанска система, като се отбелязва растеж в генерираните за страната доходи от игралната промишленост в края на 2023 година Браншът съумява да се утвърди като динамичен състезател на пазара, предоставяйки непрестанно нови и разнообразни прекарвания за клиентите. Такъв вид са и поредицата покер шампионати Palms Royale Poker Series, едно от които се организира през последната седмица на март с общ награден фонд от 250 хиляди евро. Очаква се, че през актуалната 2024 година ще бъдат проведени още 3 събития от същия диаметър, които се утвърждават като най-големите за сектора по интерес и награден фонд в България.

Освен приноса си към локалната стопанска система посредством стимулиране на туризма и основаване на работни места, събития като Palms Royale Poker Series също играят решаваща роля в популяризирането на България като желана дестинация за игрален туризъм. Уникалната композиция от налични цени, висококачествени уреди и оживена обществена сцена прави страната привлекателна както за опитни експерти, по този начин и за начинаещи запалянковци.

В умозаключение, възходящата известност на игралния туризъм в България се дължи на разнообразни фактори, измежду които и организирането на събития за интернационалната аудитория. Чрез даване на изключителни преживявания, първокласна инфраструктура и топ място за отмора, България се нарежда като център на игралния туризъм в Европа, привличайки играчи от всички краища на континента и стимулирайки икономическия напредък в процеса. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР