През последните години ангажирането на бизнес сектора със социални каузи

...
През последните години ангажирането на бизнес сектора със социални каузи
Коментари Харесай

Как Фондация „Надежда за малките“ променя детски съдби

През последните години ангажирането на бизнес бранша със обществени дела се наложи като резистентен модел на щедрост, чиито резултати са забележими в редица планове. Все повече огромни компании влагат своите запаси, внимание и отдаденост, с цел да обединят сили с доброволци и дружно да допринесат за позитивна смяна. Безспорно бизнесът има капацитета да употребява своето публично въздействие и по този метод да пренасочи сила в поддръжка на дадена самодейност.

Повече от десетилетие Vivacom прави точно това с помощта на своята най-дългосрочна дарителска акция – Операция „ Жълти стотинки “, която поддържа обществени дела в помощ на деца и младежи. Идеята е да бъдат събирани дребните жълти монети, които постоянно единствено тежат в джобовете и не носят съвсем никаква стойност. Когато обаче хората се обединят в името на значима идея, те могат да избавят животи. За 10 издания на Операция „ Жълти стотинки “ Vivacom събира повече от 790 хиляди лева, които са дарени в интерес на деца и младежи. 

Една от петте благородни начинания, подкрепени от Vivacom, е тази на Фондация „ Надежда за дребните “ – „ Малка къща “, която дава краткотрайна протекция и дом на дребни деца, лишени от съответна родителска грижа. С дарените средства са построени два центъра от фамилен вид, където децата да получат заслон, грижи и храна. „ Това беше нещо, което въобще не сме очаквали, и което постоянно ще бъде преплетено в нашата история. Кои сме ние, че да бъдем определени от такава огромна компания “, спомня си в изявление за „ Булевард България “ Динилия Кръстева, изпълнителен шеф на Фондация „ Надежда за дребните “.

След като два пъти става бенефициент на Операция „ Жълти стотинки “, организацията съумява да наеме и ремонтира втора дребна къщурка, в която да обезпечи грижа за изоставени деца или такива от фамилии с тежки финансови усложнения. В тези центрове работят 18 експерти, които се пробват да предразположат подрастващите в тези сложни за тях моменти. „ За нас беше доста значимо да намерим подобаващи къщи, които хем да са част от общността, хем да дават на децата чувство за дом, доколкото това е допустимо “, споделя още Динилия Кръстева.

За 13 години Фондация „ Надежда за дребните “ е помогнала на най-малко 178 изоставени деца да преминат през раздялата със своите родители. През последните 3 години Динилия и екипът ѝ оферират и мобилна помощ на стотици родители от биологични или приемни фамилии, които се затрудняват в развъждането на децата си.

Посланието на плана „ Малка къща “ е извънредно значимо – всяко дете заслужава да пораства в среда, изпълнена с любов, сигурност и грижа. Цялото изявление на Динилия Кръстева за „ Булевард България “ за активността на Фондация „ Надежда за дребните “ можете да видите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР