През последните години 3D принтирането се разраства много бързо. Съвсем

...
През последните години 3D принтирането се разраства много бързо. Съвсем
Коментари Харесай

Къща напечатана на 3D принтер

През последните години 3D принтирането се разраства доста бързо. Съвсем ненадейно въпросната технология откри необятно приложение в строителство. Всяка година се появяват най-малко по няколко здания със странна форма и предопределение, напечатани на 3D принтер. Поредният шедьовър беше показан на ревюто Salone del Mobile. Авторите бързат за уточнят, че става дума единствено за първообраз, само че резултатите са повече от впечатляващи, защото парцелът е изцяло приспособен за живеене.

Името на плана е 3D Housing 05 и има за цел да покаже развиването на 3D печата в региона на жилищното строителство. Къщата е издигната като са употребявани специфични роботизирани технологии. Печатът е осъществен съвсем без човешка интервенция.

Роботът принтер е създаден от CyBe Construction. Цената му е съвсем 400 000 USD. Само по себе си сходна машина има за цел точно строителството на здания, а не на реализирането на единични планове.

Разгънатата застроена повърхност на къщата е 100 кв.м. Има няколко пространства – кухня, столова, дневна, спалня. Тоалетната и банята са настрана. Мебелите вътре също са напечатани на 3D принтер.






Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР