През последните две седмици беше потвърдена смъртта на още 1059

...
През последните две седмици беше потвърдена смъртта на още 1059
Коментари Харесай

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

През последните две седмици беше доказана гибелта на още 1059 рунаци , подписали контракт с армията.

Това демонстрира изследване на съветската редакция на Би Би Си и " Медиазона ".

Повечето от тях са цивилни, които са подписали контракт с съветската войска, откакто нашествието към този момент е почнала.

Те са били изпратени на фронта като доброволци след доста малко военно образование .

Доброволческите отряди стартират да играят значима роля в съветската инвазия в Украйна още през април 2022 година

От октомври 2023 година обаче се записва внезапно и доста нарастване на загубите на тази съответна категория съветски сили.

От октомври 2023 година насам седмичните загуби на доброволци не са падали под 75 убити на седмица, като постоянно надвишават 100 убити на седмица.

" Армията е значим шеф за тези територии , където е съвсем невероятно да се изкарват пари ", изясни по-рано пред Би Би Си професор Наталия Зубаревич, специалист по социално-икономическото развиване на съветските райони.
 ISW за напъните на Шойгу да построи облик на непрекъснато напредваща съветска войска
ISW за напъните на Шойгу да построи облик на непрекъснато напредваща съветска войска

Какви са идващите ходове на Москва след Авдеевка

Жителите на обитаеми места, села и дребни градове от изостанали райони на Русия не престават да подписват контракти с армията .

Известно е, че в редица съветски райони има проект за броя на хората, които администрацията би трябвало да накара да подпишат контракт с въоръжените сили.

Така да вземем за пример служителите в Красноярск признаха, че през 2024 година би трябвало да подсигуряват постъпването на 2000 души на военна работа .

Затворниците не престават да са другата най-многобройна категория жертви , които дава съветската войска в Украйна. През последните две седмици броят им се е нараснал с 1 300 убити.
 ISW: Войната в Украйна е унищожила предвоенната съветска войска
ISW: Войната в Украйна е унищожила предвоенната съветска войска

С новите офанзиви на фронта Кремъл се пробва да отслаби западната поддръжка за Киев

Руската войска продължава да употребява тактиката на групата " Вагнер " - вълнообразни офанзиви на дребни щурмови групи в разнообразни направления. Този способ води до огромни загуби на жива мощ, само че изтощава съперника и понижава отбранителната мощ на украинската артилерия.

От началото на нашествието Русия е изгубила 3460 офицери в Украйна .

В това число влизат 1052 елитни експерти на командно равнище. Тук са и убитите офицери от Въздушно-десантните войски, морската пехота, специфичните сили, частите със особено предопределение на Росгвардия и военните водачи.

Според специалисти, интервюирани от Би Би Си, загубата на тъкмо тези офицери може да се окаже най-чувствителната и най-трудно възстановимата за съветската войска.
 Пригожин упрекна постоянната съветска войска в тактическа неточност в Бахмут
Пригожин упрекна постоянната съветска войска в тактическа неточност в Бахмут

Заради оттегляне с 570 метра фланговете на " Вагнер " са останали открити

Но в случай че да вземем за пример командирът на рота от специфичните сили загине, той може да бъде сменен единствено от офицер от същата военна компетентност. А образованието му изисква най-малко четири години военно учебно заведение и по-късно още две или три години работа, с цел да натрупа съответния опит .

Освен това в структурата на съветските въоръжени сили по предписание се образоват единствено офицери в синхронно взаимоотношение с другите типове въоръжени сили, изключително с артилерията.
 Британското разузнаване: Изтеглилата се съветска войска се нуждае от съществено преоборудване Обновена
Британското разузнаване: Изтеглилата се съветска войска се нуждае от съществено преоборудване

Американски специалисти чакат взлом против Славянск

Ако тези задания се възложат на необучени или неопитни командири в обстановка на мощен стрес, това може да докара до липса на съгласуваност и увеличение на жертвите .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР