През последните дни Украйна извърши няколко успешни ракетни атаки в

...
През последните дни Украйна извърши няколко успешни ракетни атаки в
Коментари Харесай

Кримски татари подкупили руски офицери в Крим, за да улеснят ударите на Украйна

През последните дни Украйна извърши няколко сполучливи ракетни офанзиви в Крим. Фактът, че нападателите са съумели точно да насочат ракетите си в задачите, явно не е инцидентен. Твърди се, че Украйна е разполагала с вътрешна информация за точното местонахождение на корабите и военните уреди на съветските въоръжени сили - с помощта на сполучливото подкупване на високопоставени съветски офицери.

Според медиите в Украйна партизанското придвижване на кримските татари е свършило чудесна работа в навечерието на настъплението в Украйна. Говорителят на организацията на украинците и татарите в Крим (АТЕШ) изяснява, че значима информация за местонахождението и активността на високопоставени съветски командири е получена от финансово слаби офицери в подмяна на финансови хонорари.

Точната сума на получените пари не е оповестена. Тя обаче е била задоволителна, с цел да " покрие рисковете за членовете на армията и техните фамилии ", съобщи представителят на партизаните. Чрез подкупа, добави той, в този момент те имат добър достъп до дейностите на командването на Черноморския флот.

Атаките нанесоха тежки загуби на Русия. В продължение на няколко дни поред Украйна беше отправила съществено предизвикателство към съветската войска към Крим със специфични интервенции. След като превзеха нефтените деривации " Бойко " в зрелищна акция в Черно море и извадиха от строя радарните установки на войските на Путин, украинците по-късно нанесоха целенасочени ракетни удари по Черноморския флот в Севастопол.

При офанзивите бяха унищожени един десантен транспортен съд и две подводници. Общо девет души бяха убити, а доста други бяха ранени. Сред жертвите са Александър Романчук, пълководец на съветските сили на Запорожкия фронт, и генерал-лейтенант Олег Цеков, пълководец на 200-а обособена гвардейска мотострелкова бригада от бреговите сили на Северния флот на Военноморски сили на Русия.

С премахването на значими военни качества в Крим украинските въоръжени сили се надяват да съумеят да понижат натиска върху другите сектори на фронта. По този метод Русия би трябвало да бъде принудена да трансферира силите си в Крим, с цел да може с пробиви да се промени уверено ходът на фронта в южната и източната част на Украйна.

Голяма част от информацията не може да бъде тествана без значение. Но целенасочената кримска атака сигурно е провокирала изненада измежду военните наблюдаващи. Появиха се догатки дали точните съветски позиции не са били издадени и от ваканционните фотоси на съветските туристи в Крим. Но явно е ставало въпрос по-скоро за съзнателно подкупване.

Фактът, че армията на Путин може да е податлива на корупция, не е изключително неочакван. В продължение на месеци имаше известия за неприятно доставяне и незадоволително възнаграждение. Дълго време въоръжените сили на Путин компенсираха високите загуби, като разчитаха на услугите на наемници като групата " Вагнер ". Но колкото повече бойци бяха нужни, толкоз повече доброволци бяха примамвани с спомагателни приходи. В последна сметка наемниците печелеха неведнъж повече от постоянните бойци - което, както се твърди, докара до високо равнище на неодобрение измежду пъстрите войски на Путин.

Кримските татари се считат за първичните поданици на черноморския остров. Днес те към момента съставляват към 13% от популацията. Но в продължение на епохи те неведнъж са изселвани от руснаците. От техните редици се е образувала незаконната партизанска група АТЕШ. Твърди се, че тя е дейна едвам от септември предходната година. Според оценки обаче партизанското придвижване към този момент е повишено до 1000 бойци.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР