През последните 4 години министрите Нанков и Аврамова са лъгали

...
През последните 4 години министрите Нанков и Аврамова са лъгали
Коментари Харесай

БСП: Сметната палата категорично доказва нарушения в АПИ, прокуратурата да се самосезира

През последните 4 години министрите Нанков и Аврамова са лъгали българските народни представители, че строенето на автомагистрали в България се е правило по законния ред и по откритите процедури, че държавното дружество " Автомагистрали " е имало потенциал за тази активност и че средствата са се разпределяли, без да се ощетява бюджетът. Всичко това може да се види в отчета от одита на Сметната палата на " Автомагистрали " като установени нарушавания.

Това съобщи членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия Георги Свиленски на конференция. 

Той напомни, че Българска социалистическа партия поредно е поставяла този въпрос през последните 4 години в Народното събрание, задала е над 36 въпроса по тематиката и точно левицата е поискала в края на предходната година Сметната палата да направи този одит.

" Сметната палата изрично потвърждава, че е нарушен Закона за публичните поръчки. Възложителите от АПИ, както и ние, неведнъж обяснявахме, че са се пробвали да финтират закона като подписват контракти с " Автомагистрали ", която е държавна компания. В отчета изрично се потвърждава, че " Автомагистрали " няма нужния потенциал, с цел да извърши тези контракти, т.е. е нямало съображение да се отстраняват състезанията и търговете ", изясни проф. Румен Гечев. 

Той уточни, че управлението на АПИ е разполагало още през лятото на предходната година с информация, че Агенцията няма потенциал да извършва огромните поръчки за близо 4,5 милиарда лева
" Тук е имало някаква проведена група сред АПИ и " Автомагистрали ", с цел да преразпределят средствата в друго направление ", заподозря проф. Гечев. " Прокуратурата е длъжна да се самосезира по този проблем. Сега няма опрощение - има одитен отчет на Сметната палата, в която заключенията са красноречиви ", безапелационен бе той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР