През последните 3 години покупката на жилища в етап на

...
През последните 3 години покупката на жилища в етап на
Коментари Харесай

Да купители жилище в строеж по време на пандемия

През последните 3 години покупката на жилища в стадий на градеж регистрира превес пред покупко-продажбите с парцели от вторичния пазар. През 2019 година над 60% от сделките на жилища в столицата беше точно с незавършени парцели. Това е и главната причина цената на квадратен метър жилищна повърхност в стадий на градеж да е близка до тази на парцели от вторичния пазар.

Към момента продължава интензивното предложение на жилища в градеж в София. Най-силно е то при парцелите с три спални – 1974 броя. Следват жилищата с две стаи – 1669. На трето място са 4-стайните – 354. Най-ограничено е предлагането на гарсониерите – 175 броя, сочат данните на най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg . Във втория по-големина български град също се следи интензивно предложение на жилища в градеж. В Пловдив се оферират 31 гарсониери. Броят на дву- и тристайните жилища е съвсем еднакъв – по към 590 броя, а обявите за 4-стайни жилища са 41.

Основният въпрос, който стои пред купувачите на жилища, са по какъв начин да са сигурни, че избират верният вложител. Трудно, защото никой не е застрахован. Основният фактор е от какъв брой години строителят е на пазара – 10, 15 или 20, разясняват анализатори. „ При спад на пазара строителите не продават. Друга индикация, че вложителят е на равнище, е степента му на напасване по отношение на пазара. Трета – в случай че видите, че предприемачът е с доста добра репутация”, споделя притежателят на организация за недвижими парцели Мирослав Язов. И добавя, че най-важното е да се види какво е построил строителят с какви материали и какво е положението на парцела след години, защото има бизнесмени, които са претърпели и рецесията през 2008 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР