През последните 20 години цените на яйцата са нормални. Те

...
През последните 20 години цените на яйцата са нормални. Те
Коментари Харесай

Птицевъд: Белите и кафявите яйца имат еднаква хранителна стойност

" През последните 20 години цените на яйцата са естествени. Те се дефинират от пазара. През последните два месеца те останаха на непрекъснати равнища и са едни от най-евтините в Европейски Съюз ", съобщи ръководителят на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов в ефира на " България заран ".

Той разясни, че по кода на яйцата можем да разберем от коя страна произлизат те, както и по какъв метод са създадени.

" Всички яйца в България, без значение от технологията на произвеждане, имат високи качества и почти идентични вкусови качества ", акцентира гостът. Гълъбов беше безапелационен, че у нас " има задоволително локално произвеждане за облекчаване на родния пазар ".

" Ние сме и страна, която изнася към 30 на 100 от продукцията си. Най-често у нас влизат яйца от Полша, нямаме импорт от РСМ. Яйцата от Украйна не са толкоз доста, колкото се очакваше ", означи той, като добави, че украинската продукция дава отговор на стандартите и е безвредна.

Пред Bulgaria ON AIR ръководителят на Съюза на птицевъдите посочи, че " белите и кафявите яйца имат идентична хранителна стойност и се разграничават само по цвета на черупката ".

Гълъбов разяснява и концепцията за въвеждане на таван на надценките на 17 храни. По думите му яйцата се създават при разнообразни технологии, поради което не може да се приказва за единна цена.

" Тази самодейност няма да даде нужните резултати. Има риск потребителите да пострадат ", счита той.

През последните две години ние сме подложени на редица тествания, само че най-голято от тях беше изкушението да се превърнем в фракция. Да се затворим с себе си и да заживеем в личния си свят, сподели тя.

По думите й най-голямата победа на партията през последните две години беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в главорез.

" Ако българските жители имат цялостното право да са прочувствени, то ние нямаме това право. Ние имаме само задължението да преработим тази гражданска сила и да я превърнем в положителен дневен ред за страната. Ако не можем да се оправим с тази задача дружно или по настрана, то всички ние би трябвало да сме на ясно, че за следващ път ще сме пропили социална сила ", акцентира Десислава Атанасова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР