През последните 10 дни 94 000 сирийски граждани са се

...
През последните 10 дни 94 000 сирийски граждани са се
Коментари Харесай

94 000 сирийци са се върнали в района на операция Извор на мира за 10 дни

През последните 10 дни 94 000 сирийски жители са се завърнали в региона на турската интервенция " Извор на мира " в Североизточна Сирия, е показал пред Анадолската организация представителят на Службата на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Йенс Лаерке.

Той е декларирал, че през последните дни се следи завръщане в региона на хората, които са напуснали домовете си след началото на турската интервенция на 9 октомври. Лаерке е изтъкнал, че при започване на интервенцията близо 200 000 души са напуснали домовете си, само че през последните десетина дни 94 000 души са се завърнали в региона. Той е показал, че упованията са, че още над 100 000 цивилни ще се завърнат по домовете си, осведоми Българска телеграфна агенция.

Турция предприе на 9 октомври военна интервенция " Извор на мира " в Североизточна Сирия против кюрдската милиция Сили за отбрана на народа, която тя преглежда като терористична организация, обвързвана с Кюрдската работническа партия /ПКК/. Анкара прекрати предходната седмица военната си интервенция, откакто подписа две обособени съглашения с Вашингтон и с Москва.

Представител на турското министерство на защитата заяви на пресконферениця през днешния ден, че сирийски жители са почнали да се завръщат в Тал Абияд и Рас ал Айн след установяването на мира и сигурност в региона, оповестява Анадолската организация. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР