През последната седмица зимата вече напомни за себе си. На

...
През последната седмица зимата вече напомни за себе си. На
Коментари Харесай

Ето кога да смените летните гуми със зимни

През последната седмица зимата към този момент подсети за себе си. На доста места в страната преваля сняг, като по високите планински проходи даже се образува завивка.

За водачите това беше явен знак, че е време да приготвят колите за зимния сезон. Специалист поучава изборът на зимни гуми постоянно да е съгласуван и с изискванията, в които ще караме.

" Клиентите постоянно ги запитвам дали по автомагистрала ще карат или повече в градски условия. В по-градски условия, може и по-грайферна гума. Те са два типа зимни гуми с по-голям грайфер ",споделя Харалампи Личев - притежател на гумаджийница, пред Българска национална телевизия.

Според Закона за придвижването по пътищата от 15 ноември до 1 март всички коли би трябвало да бъдат със зимни гуми или дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm.

А майсторът е безапелационен, че колкото по в точния момент го създадем, като се изключи че ще сме по-сигурни на пътя, само че и ще си спестим дългото очакване по опашки в последните дни преди да влезе в действие законовата разпоредба.

" Иначе когато падне първият сняг, всички гумаджийници се задръстват от клиенти и се чака с часове. Сега е най-удачно на хубавото време хората да си сменят зимните гуми ", прикани той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР