През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на

...
През почти 22-та месеца на войната с Украйна загубите на
Коментари Харесай

Русия е загубила в Украйна 87% от довоенната си армия

През съвсем 22-та месеца на войната с Украйна загубите на Русия възлизат на 315 хиляди убити и ранени - това е почти 87% от общия персонален състав, с който тя е разполагала по време на нахлуването в прилежащата страна, оповестяват " Ройтерс " и CNN, цитирайки разкрит отчет на американското разузнаване. Към февруари 2022 година съветското министерство на защитата е имало разполагаем 360 хиляди бойци.
Освен жива мощ съветската войска е изгубила 2200 танка от 3500 налични, както и 4400 от 13 600 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори от началото на спора.
„ Такива загуби накараха Русия да намали наборните си стандарти и да наеме пандизчии и възрастни хора “, написа " Ройтерс ".
Politico написа, че загубите на съветската войска по време на дейното нахлуване в направлението Авдеевка-Новопавловка възлизат на 13 хиляди души убити или ранени. " От октомври повече от 13 000 съветски бойци са били убити или ранени, а над 220 военни транспортни средства са унищожени по оста Авдеевка-Новопавловка в Източна Украйна ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън.
Данните за загубите са били разкрити, с цел да се повлияе на отпущането на финансова помощ за Украйна. „ Сега е по-важно от всеки път да продължим да поддържаме Украйна, с цел да може тя да продължи да държи линията и да си върне територията “, сподели Уотсън.
Президентът Джо Байдън в този момент се пробва да прокара през Конгреса пакет от помощ от 111 милиарда $ за Украйна, Израел и индо-тихоокеански интервенции, който включва минимум 60 милиарда $ за Украйна. Той обаче е блокиран от републиканците, които упорстват помощта да бъде обвързана с по-строги ограничения против имиграцията на южната граница. Украинският президент Володимир Зеленски, който е във Вашингтон, се опита да убеди скептично настроените законодатели да провиснал пари на Украйна. Резултатът обаче не е доста оптимистичен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР