През почивните дни в Монтанско, когато температурите на места достигаха

...
През почивните дни в Монтанско, когато температурите на места достигаха
Коментари Харесай

През топлия уикенд: Гасиха 16 пожара в Монтанско

През почивните дни в Монтанско, когато температурите тук-там доближиха 20 градуса, са гасени 16 пожара в сухи треви, шубраци и боклуци, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Изгорели са над 1200 декара ниска растителност, като най-големите пожари са били край селата Замфирово, в община Берковица, и Мадан - в община Бойчиновци.
Причините за пожарите се обясняват, само че се допуска, че в множеството случаи огънят е тръгнал от човешка немарливост, която, в композиция с извънредно топлото за сезона време в последните дни, основава предпоставки за елементарно разпалване на огъня. От полицейската дирекция в Монтана приканват хората да не палят огън навън, в случай че това не се постанова, и да не оставят огън или незагасен фас от цигара в полето, където тревата е суха и елементарно се възпламенява.
От ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана обявиха, че в последните дни се гасят по пет-шест пожара в полетата на района и това ангажира доста сили и средства на противопожарните екипи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР