През почивните дни се очаква влошаване на времето и силни

...
През почивните дни се очаква влошаване на времето и силни
Коментари Харесай

АПИ и МВР с призив към шофьорите заради лошото време

През почивните дни се чака утежняване на времето и мощни ветрове в Западна и Североизточна България. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".
 
Прогнозата на метеоролозите е, че в нощта на събота против неделя в тези елементи от страната и във високопланинските региони дъждът ще минава в сняг. Възможни са виелици и снегонавявания от плевел североизточен вятър.

Шофьорите, на които им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ".
 
Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи, припомнят от АПИ

От Министерство на вътрешните работи също направиха рекомендации по отношение на утежняването на времето. Оттам поучават да не тръгваме на път при изобилен снеговалеж и навявания. Ако въпреки всичко няма по какъв начин да го отложим, да подготвим автомобила си, да имаме задоволително гориво, въже, фенерче и топли облекла. Друга рекомендация е да се кара по първокласни пътища, тъй като те се почистват с преимущество.
 
От АПИ означават, че Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим. В подготвеност за поддържане на републиканските пътища са към 3000 машини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР