През почивните дни се очаква променливо време с валежи, но

...
През почивните дни се очаква променливо време с валежи, но
Коментари Харесай

Зимата идва. Кога ще вали сняг

През почивните дни се чака изменчиво време с превалявания, само че с температури към и над естествените за сезона.

Продължава нахлуването на по-топъл въздух от югозапад, с което в обичайно мъгливите региони на страната ще има намалена видимост в ранните часове, предава NOVA.

Валежите в събота ще стартират в по-късните часове и ще продължат през нощта с по-значителни количества в източните региони.

В неделя до обяд в последния ден на седмицата ще е мъгливо на доста места в равнините и около водоемите. Ще се покаже слънцето, само че бързо по-късно облачността още веднъж ще се усили около разрастващ се в Средиземноморието циклон. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се движат сред 10 и 15 градуса.

В по-късните часове в неделя, през нощта и денем в понеделник ще е облачно и дъждовно. Все още в равнините ще вали дъжд, а снеговалежи се чакат по-високо в планината.

В понеделник вятърът последователно ще се обърне от северозапад с по-силни пориви в Дунавската низина, с което ще стартира захлаждане. Дневните температури обаче ще се намалят осезаемо във вторник и денем ще са сред 5 и 10 градуса.

Около средата на седмицата, в първите дни на декември, валежи не се чакат. Слънцето ще се демонстрира, само че ще е прохладно. Дневните температури ще се покачат до към 15-16 градуса в някои региони на Дунавската низина.

Към края на идната седмица - ново захлаждане с валежи от дъжд и сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР