През първите три месеца на годината 1,2 млн.чужденци са посетили

...
През първите три месеца на годината 1,2 млн.чужденци са посетили
Коментари Харесай

Ангелкова: 1,2 млн. туристи са посетили България до края на март

През първите три месеца на годината 1,2 млн.чужденци са посетили страната ни, което е с 11 на 100 растеж. Това разяснява в Пловдив министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос дали българското европредседателство е довело до увеличение на броя чужденци, посетили страната ни.

„ Това главно се дължи на положителният зимен сезон, който имахме. Обобщени данни във връзка с растежа в столицата, тъй като там имаме най-вече осъществени нощувки във връзка с българското европредседателство, ще можем да създадем откакто то завърши. Но при всички положения напъните на премиера Борисов и на държавното управление България да бъде в центъра на всички значими европейски събития и изключително на лидерската среща на 16 и 17 май, слага България на едно доста високо място и от ден на ден хора стартират да се интересуват от страната ни ”, изясни министърът на туризма.

По думите й в границите на европредседателството министерството на туризма е провело 6 събития. Последното от тях следва през юни и е среща на министрите на туризма от организацията за Черноморското икономическо съдействие във Варна.

Очакванията за този летен сезон на туристическото министерство са за растеж на непознатите гости с към 5%. „ Това ще надгради напъните от предходната година, когато от юни до септември имахме 5% растеж – това са 5,3 млн. задгранични туристи ”, сподели Ангелкова. На този стадий максимален е растежът на туристи, като декларирани пазари, от Полша, Германия, Израел, Чехия и Холандия. По думите на министъра няма да намалеят и туристите от Румъния и Сърбия. Пазарът на съветски туристи също е доста значим за страната ни. Министър Ангелкова опроверга появили се погрешни данни за понижаване на съветските туристи у нас. Тя посочи, че чартърните полети от Русия са по-малко, само че пък са за сметка на постоянните полети, чиято численост се усилва.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР