През първата половина от 2022 г. Рафаел Надал изживя един

...
През първата половина от 2022 г. Рафаел Надал изживя един
Коментари Харесай

Надал може да напусне Топ 100 след Ролан Гарос


През първата половина от 2022 година Рафаел Надал изживя един от най-силните интервали в кариерата си. Испанецът за пръв път завоюва поредно Australian Open и Ролан Гарос, като се трансформира в едноличен рекордьор по трофеи от Големия шлем и имаше напълно действителен късмет да приключи годината като №1 в света. 12 месеца по-късно обстановката за Матадора е радикално друга.

Испанецът страда от сериозна травма, поради която не е играл от януари насам. Първоначалната му цел бе завръщане в Индиън Уелс, само че това не се случи и носителят на 14 трофеи от Ролан Гарос стартира да се приготвя за сезона на клей. Феновете на „ Краля на клея “ обаче не престават да чакат завръщането му, след което той пропусна Мастърс шампионатите в Монте Карло и Мадрид, както и ATP 500 конкуренцията в Барселона.

В момента Надал е №14 в ранглистата, само че след няколко седмици обстановката може да е напълно друга. Испанецът към момента не е удостоверил присъединяване на започващия на 10 май Мастърс шампионат в Рим. Ако не излезе на корта във „ Форо Италико “, Надал ще загуби 90 точки от актива си. Голямото предизвикателство обаче ще е Ролан Гарос, където той ще пази 2000 точки след купата от предходната година.

Ако пропусне както шампионата в Рим, по този начин и Откритото състезание на Франция, Надал сигурно ще изпадне от Топ 100 на ранглистата. В същото време, в случай че не играе в италианската столица, носителят на 22 трофеи от Големия шлем ще би трябвало да стигне най-малко до четвъртфинал в Париж, с цел да остане измежду първите 50.

В изявление за MARCA във втория шампионат от Големия шлем за годината. Само времето ще покаже дали думите на Чичо Тони ще се окажат истина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР