През първата половина на годината посещенията и разходите на руските

...
През първата половина на годината посещенията и разходите на руските
Коментари Харесай

Отлив на руски туристи от Гърция

През първата половина на годината визитите и разноските на съветските туристи в Гърция са намалели, до момента в който тези на американските жители са се нараснали доста. Това демонстрират предварителни данни от Националната банка на Гърция, оповестява електронното издание на вестник Kathimerini, представено от " Фокус ".

В обсъждания интервал германците излизат преди всичко по брой визити и изхарчени средства в Гърция, изпреварвайки британците.

Предварителните данни дават индикации, че отливът на съветските туристи продължава през месеците юли и август - наклонност, дължаща се на внезапното намаление на покупателната дарба на рублата и насочването към доста по-евтиния турски пазар заради обезценяването на лирата.

Увеличаването на $ по отношение на еврото, както и промоциите на гръцкия бизнес в Съединени американски щати са съществени аргументи за огромното нарастване на броя на американските туристи и надлежно приходите, които носят на Гърция.

През юни приходите от пътувания са нарастнали с 16%, до 2, 329 милиарда евро (на годишна база). Постъпленията от Германия се усилват с 23,1% до 407 млн. евро, до момента в който тези от Франция се усилват с 19,9% до 122 млн. евро. Приходите от туристите от Обединеното кралство са нарастнали единствено с 6,5%, достигайки до 414 млн. евро.

От друга страна, постъпленията от пътуванията на руснаците са намалели с 14.9% до 63 млн. евро, до момента в който тези от Съединени американски щати са се нараснали с 10.8% до 131 млн. евро.

За шестмесечния интервал приходите от пътувания са се нараснали с 18,9% на годишна база, достигайки до 4,848 милиарда евро. В частност, приходите от Германия се усилват с 44,5% до 972 млн.евро, от Франция - с 11,9% до 276 млн. евро. Приходите от Англия също бележат растеж със седем % до 707 млн. евро.

Приходите от пътуванията на руснаците са спаднали с 23,4% от януари до юни, достигайки до 99 млн. евро, а тези от Съединени американски щати нарастват с 5,4% до 288 млн. евро.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР