През октомври 2019 г. в рамките на трансграничния проект TRANS-EDU-NET

...
През октомври 2019 г. в рамките на трансграничния проект TRANS-EDU-NET
Коментари Харесай

Младежи от четири балкански страни ще обменят опит и ще се обучават по транснационално предприемачество в туризма

През октомври 2019 година в границите на трансграничния план TRANS-EDU-NET  - „ Транснационална просветителна мрежа за младежи - нови технологии и предприемаческо мислене в региона на туризма “ ще се проведат три събития за продан на практики и две образования по транснационално предприемачество в туризма. Инициативите са ориентирани към младежи от Балканския полуостров на възраст 16-30 години, които се образоват в региона на туризма или свързани с туризма промишлености. Целта е да се насърчат предприемаческото мислене и придобиването на познания по отношение на устойчивото развиване измежду младежите, което от своя страна да докара до по-конкурентноспособна бизнес среда в района.
Първите три събития са ориентирани към продан на съществуващи положителни практики и ще се проведат в Кичево (Северна Македония) – на 14 октомври, във Вльора (Албания) – на 20 октомври и в Солун (Гърция) – на 26 октомври. Следват просветителни лагери във Вльора –  в интервала 16-19 октомври и в Солун – сред 22 и 25 октомври. В двата обучителни лагера ще вземат участие и младежи от България.
Регистрация за обучителен лагер във Вльора, Албания до 9 октомври: тук
Регистрация за обучителен лагер в Солун, Гърция до 11 октомври: тук
Събитията са част от самодейностите по трансграничния план TRANS-EDU-NET , чийто водещ сътрудник е Национален туристически клъстер „ Българският справочник “, финансиран по стратегия за транснационално съдействие „ Балкани – Средиземно море “ 2014-2020.
TRANS-EDU-NET започва през септември 2017 година и се реализира в партньорство с НТК „ Българският справочник “, Асоциация за локално икономическо развиване на район Вльора, Албания, Солунски университет „ Аристотел “, Гърция и Община Кичево, Република Северна Македония. Проектът е ориентиран против увеличаващите се равнища на младежка безработица, ранното отпадане от учебно заведение, намаляващите благоприятни условия за съчетаване на ученето и работата и „ приключването на мозъци “ измежду младите и квалифицирани хора, които емигрират в страни с по-развита стопанска система и пазар на труда, а това заплашва вероятностите и капацитета за напредък на цели райони. Затова планът цели да насърчи съдействието и построяването на мрежи сред бизнес организации, представители на управляващите и на просветителните институции за създаване на новаторска обучителна система, повишение на уменията и стимулиране на предприемаческото образование в региона на туризма.
За повече информация:
Водещ сътрудник, Национален туристически клъстер „ Българският справочник “, България: [email protected]
Facebook страница на TRANS-EDU-NET

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР