През оградата по българо-турската граница за минути минават по 40

...
През оградата по българо-турската граница за минути минават по 40
Коментари Харесай

Йончева за границата с Турция: За минути минават по 40 души

През оградата по българо-турската граница за минути минават по 40 души - по-бързо в сравнение с рейс с бежанци през контролно-пропусквателен пункт. Това сподели представителят на Българска социалистическа партия Елена Йончева пред публицисти по отношение на кино лентата си за българо-турската граница.
„ Знаете, че са отпуснати съвсем 200 млн. и за жалост не е осъществен първичният план, който е утвърден от Министерство на вътрешните работи. За това имаме документи. Реализиран е различен план, вследствие на което оградата пада, чупи се. През нея минават безусловно за минути по 40 души. Това съм го виждала, записала съм го, снимала съм го. През оградата минават по-бързо в сравнение с рейс с бежанци, които биха минали през контролно-пропусквателен пункт “, сподели Йончева.
Тя съобщи, че преди два дни (на 17 октомври) е направила фотография в региона на Малко Търново, на която се вижда, че има един огромен ров от 5 до 3 метра. По думите й в продължение на две седмици той не е зарит. Йончева заяви и, че в този регион е имало паднала ограда, която е била възобновена последните две седмици.
Говорителят на Българска социалистическа партия разясни, че когато преди два дни е била в региона на Малко Търново и е желала да документира съществуването на големия трап й е било казано в началото, че се правят оперативно-издирвателни дейности, заради което не може да бъде позволена. „ След доста тежък диалог с „ Гранична полиция “ ми дадоха достъп до това място “, уточни Йончева.
Тя разясни, че като народен представител има достъп до оградата и като такава събира информация и обстоятелства. „ ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе сигнал в прокуратурата, за това че имаме подозрение за доста тежки корупционни практики, свързани с построяването на тази ограда “, разяснява Йончева.
По думите ѝ сега основна прокуратура и ДАНС проверяват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР