През новия отоплителен сезон ще имаме огромен проблем с хора,

...
През новия отоплителен сезон ще имаме огромен проблем с хора,
Коментари Харесай

40% от населението не може да стопли дома си

През новия отоплителен сезон ще имаме голям проблем с хора, които няма да могат да си заплащат сметките за парно . За това предизвести президентът на КНСБ Пламен Димитров на конференция на тематика " Социално-икономически провокации за България: енергийна беднотия ".

Той уточни, че без да имаме формулировка за енергийно небогати хора, страната подкрепя сред 350 000 лица и фамилии за целия сезон с към 500 лв. . Нито толкоз са енергийното бедните, нито това е поддръжката, от която имат потребност, само че толкоз пари имаме, посочи синдикалният водач .

. Трябва да се направи такава формулировка, да се мери, да се намерят кои са енергийно бедните хора и да бъдат подкрепени, настоя Пламен Димитров.
 През декември дават по 300 лева за отопление на хората, неполучили енергийни помощи
През декември дават по 300 лева за отопление на хората, неполучили енергийни помощи

Неполучените пари се връщат в бюджета

По думите му енергийната беднотия е възходящ проблем в България . Над 54 млн. души в Европа и Европейски Съюз живеят в енергийна беднотия, като може да нарасне до 80 млн. души. 2 млн. и 100 хиляди души не могат да отопляват жилището си съответно у нас през зимата , уточни Димитров, базирайки се на данни на Евростат. Отново по същите данни повече от 40% от популацията на България не е в положение да поддържа домовете си топли .

Пламен Димитров е удовлетворен, че в актуализацията на бюджета са отделени в допълнение 50 милиона лв. за помощи за отопление през зимата, което още веднъж обаче не взема решение въпроса.

Той изясни, че задължението, който е стихотворец в Плана за възобновяване и резистентност до 2025 година - контролираният пазар на ток в България би трябвало да изчезне . Това наподобява много предизвикателно. Експерти настояват, че несъмнено могат да бъдат открити решения , само че и в този момент сега въпреки и с контролирания пазар имаме сегменти на продуктите на електроенергийната, само че и топлофикационната система, които за част от популацията са непостижими, разясни Димитров.
 Министрите утвърдиха 15 млн. лева за енергийни помощи на 50 000 фамилии
Министрите утвърдиха 15 млн. лева за енергийни помощи на 50 000 фамилии

И хората, които са изпуснали периода ще могат да се възползват от помощта

Нарастващите цени на свободния пазар имат двуяк темперамент, което стряска хората. От друга страна тези цени, които генерират сходни доходи, основават опция, в случай че няма контролиран пазар, енергийната система да генерира благоприятни условия за поддръжка на енергийно бедните хора в по-голям обсег, означи синдикалният водач.

От своя страна заместник-министърът на енергетиката Пламен Данаилов добави, че превъзмогване на енергийната беднотия не може да стане в един интервал, а е целенасочена работа с години напред.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР