През новата седмица времето у нас ще остане студено, с

...
През новата седмица времето у нас ще остане студено, с
Коментари Харесай

Зимата продължава и през новата седмица

През новата седмица времето у нас ще остане студено, с превалявания от сняг, а в планините се чакат и виелици.

В понеделник и вторник времето ще е без основна смяна със слаби превалявания от сняг, най-вече по планините. От сряда ще се стабилизира, само че температурите ще се намалят сензитивно, предвиждат от Meteo Balkans.

Времето през днешния ден

Ще се задържи облачно и с превалявания от сняг. Причината за неприятното време е преминаващ през страната ни средиземноморски циклон.

На доста места преваляванията ще са от сняг, като по-значителни чакаме да са те в Северозападна България, Предбалкана, Рило-Родопския масив и Североизточна България, показват синоптиците на Meteo Balkans, представени от вестник Стандарт.

При евакуиране на циклона на североизток преваляванията ще се усилват. На доста места в страната ще има условия и за виелици. Очаква се да се образува и снежна завивка, като тук-там тя може да надмине 20-40 см. Смесени превалявания от дъжд и сняг ще има в крайните югоизточни региони. Вятърът в по-голямата част от страната ще отслабне, а в източните региони ще се задържи сдържан от север-североизток.

Температурите в страната сензитивно ще се намалят. Минималните ще са сред минус 1° и плюс 2°С, като още веднъж по-хладно ще се задържи в планинските региони и котловините от Западна България, Средногорието и част от Североизточна България – до минус 2-3°С. Най-високи се чака да са минималните температури по поречието на река Струма и Марица и по Черноморието – до 2-3°С.

Преобладаващите дневни температури в страната ще са в необятни граници - от 2°-4°С в Североизточна България и планинските райони; малко по-високи ще са те в Северозападна и Югозападна България - до 5-6°С.

Времето през седмицата

Ще се задържи с променлива облачност със слаби превалявания от сняг тук-там - основно в Рило-Родопската област и Стара планина. Вятърът в страната ще е слаб, в Източна България - сдържан от север-северозапад.

Температурите ще не престават да се намаляват и предстоящите им минимални стойности ще бъдат сред минус 5° и 3°, а оптималните в страната ще са в необятни граници - от минус 1° до 2° в североизточните региони, до 2°-4° в южните и северозападните елементи. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад и ще се усили до сдържан.

Времето в сряда ще се задържи без основна смяна - още веднъж ще е облачно със слаби превалявания от сняг,предимно в Предбалкана, Източна България и в планинските региони. Над останалата част от страната времето ще е с променлива облачност, която тук-там в Западна България ще се раздира.

Ще продължи да духа северозападен вятър и преобладаващите оптимални температури ще се намалят и бъдат по-ниски от нормалните за втората седмица от март - сред 1° и 4°. Отново по-хладно ще се задържи в планинските региони и котловините от Западна България, Средногорието и част от Североизточна България – до минус 4 - плюс 1°С.

Най-студените дни от идната седмица ще са четвъртък и петък. Тогава времето ще се задържи с раздрана облачност и прохладно.Слаби превалявания от сняг са вероятни единствено на обособени места, основно в планинските региони. Сутрешни температури на доста места ще са към минус 10°С - минус 12°С, а дневните в обособени региони ще остават малко под нулата.

Почивните дни

През почивните дни вероятността за превалявания ще понижава, североизточният вятър ще отслабне, а от запад ще стартира покачване на температурите. Очакваните прогнози са, че температурите ще се върнат в климатичната норма за март и ще са сред 10-15 °С.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР