През нощта започналите от запад валежи ще обхванат почти цялата

...
През нощта започналите от запад валежи ще обхванат почти цялата
Коментари Харесай

Довечера времето се обръща, приближава ни циклон!


През нощта почналите от запад превалявания ще обзет съвсем цялата страна. На места в северозападната половина ще са обилни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, най-късно на следващия ден сутринта в източните региони. През деня ще бъде облачно, в множеството региони – дъждовно.

На места в Източна България преваляванията ще са интензивни и съпроводени с гръмотевици. В Дунавската низина, откритите планински региони и западната част на Горнотракийската равнина вятърът ще е мощен, в останалите региони – най-вече сдържан. С него ще нахлува леден въздух, температурите ще се намаляват и към 15 ч. ще са сред 13° и 18°.

В петък от запад облачността ще се раздра, на изток ще остане облачно и към момента с валежи; има нараснала възможност за обилни количества в Североизточна България. Ще остане прохладно и хладно, с наклонност към вечерта северозападният вятър да стартира да отслабва. В събота над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне и в доста региони ще стихне.

В неделя и понеделник ще остане най-вече слънчево. Сутрин тук-там в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, които в обособени региони ще се задържат до към обяд. Сутрин ще бъде относително хладно, денем, със слаб вятър от южна четвърт, постепенно ще се затопля и дневните температури ще доближат до 20°-25°. По-късно в понеделник вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, във вторник - от югоизток и ще се усили.

В Източна България преди обяд ще бъде с ниска облачност, от която е допустимо да преръмява. От запад облачността ще се усили и вечерта и през нощта против сряда от запад на изток тук-там, повече в Южна България, ще превали. В сряда облачността ще се раздра и ще намалее. Вятърът ще отслабне и през нощта и сутринта краткотрайно ще е северозападен, денем в множеството региони ще стане източен. Дневните температури едва ще се намалят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР