През нощта явленията, в повечето райони от Западна България, временно

...
През нощта явленията, в повечето райони от Западна България, временно
Коментари Харесай

Код жълто за значителни валежи и гръмотевици в събота

През нощта явленията, в множеството региони от Западна България, краткотрайно ще затихнат, само че в Западния Предбалкан ще продължат с отслабваща активност. Утре през страната ще минава леден атмосферен фронт и въздушната маса ще е мощно неустойчива. Още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до среднощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, ще има краткотрайни, интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще има градушки. По-малка е вероятността за превалявания по Черноморието и в крайните югоизточни региони. Преди обяд в Дунавската низина вятърът за малко ще се ориентира от северозапад, само че след обяд бързо ще се смени със североизточен - до сдържан. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 22° и 27°, в София - към 22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за превалявания е доста дребна. Вечерта и през нощта против неделя ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури: 21°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР