През нощта срещу събота ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

...
През нощта срещу събота ще има краткотрайни валежи и гръмотевици
Коментари Харесай

Нови силни бури се очакват в събота

През нощта против събота ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици в Западна България, чакат метеоролозите. Утре от Запад на Изток ще превали и прегърми, сочи прогноза за времето, представена от bTV. Ще има условия за интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Код жълто важи за по-голямата част от страната за мощни стихии и превалявания. 

Над Черноморието в събота ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. В следобедни часове ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 28-30 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд ще има купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който в следобедните часове по най-високите върхове ще се усили. Максимална температура на 1200 метра ще бъде към 25 градуса, на 2000 метра - към 17.

През почивните дни, с увеличаване напразно от Северозапад, се чака да нахлуе по-хладен въздух. Температурите ще се намалят. 

В събота по-голяма е вероятността за интензивни превалявания и гръмотевични стихии в Северна и Източна България, а на обособени места се чакат и обилни количества дъжд. В неделя, основно в Североизточна България, към момента са вероятни краткотрайни превалявания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР