През нощта срещу понеделник по-значителни ще са явленията над крайните

...
През нощта срещу понеделник по-значителни ще са явленията над крайните
Коментари Харесай

Отново силни ветрове, но и слънчево време в понеделник

През нощта против понеделник по-значителни ще са явленията над крайните северозападни и западни региони от нашата страна, като тук-там се чакат проливни превалявания, съпроводени от гръмотевична активност. За тези региони, към момента е годно и предизвестие, което издадохме в предходната прогноза.

Минималните температури, изключително по северните скатове на планините ще са сред 10°С и 15°С. В котловинните полета ще са по-ниски - до 9-12°С. Ще продължи да духа сдържан югозападен вятър. След среднощ в северозападните региони ще се усили и ще се ориентира от северозапад и изцяло ще стихне, предава meteobalkans.com.

През деня в понеделник ще доминира раздрана висока облачност и в доста региони изцяло ще намалее до слънчево време. Ще се задържи прохладно, изключително в Източна България. 

Облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време. Ще духа сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, само че след обяд ще отслабне, а по здрач в Западна България и ще стихне. 

Времето по Черноморието 

През нощта против понеделник ще доминира раздрана облачност. През деня ще имаме и слънчеви часове. Ще духа мощен югозападен вятър.

Максимални температури: 22-23°С.

Температурата на морската вода е 18°-19°С.

Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Времето в София 

През нощта против понеделник ще доминира раздрана облачност, която след среднощ ще се вплътни. Очакват се превалявания от дъжд, като тук-там ще са интензивни.  Минималните температури ще се покачат и ще са сред 9-10°С. През деня времето ще се усъвършенства. Облачността ще се раздира, ще бъде най-вече висока, ще имаме и слънчеви часове. Ще духа сдържан южен вятър. 

През деня термометърът ще демонстрира стойности - до 22°С. 

Времето по планините 

Ще доминира раздрана облачност. Вятърът ще е от юг и ще се усили, по най-високите елементи на Рила и Пирин ще бъде краткотрайно мощен от югозапад. През деня ще доминира слънчево време, а след обяд ще бъде и с купеста облачност. Максималните температури на височина 1200 метра ще доближат стойности сред 12°С, на 2000 метра - към 5°С.

Времето на Балканите 

Очакват се слънчеви часове и то най-вече над Западните региони от полуострова. Повече облаци се чакат в Централната част от полуострова и по Адриатическото крайбрежие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР