През нощта срещу петък руска ракета е ударила пожарната в

...
През нощта срещу петък руска ракета е ударила пожарната в
Коментари Харесай

Руски войски атакуваха пожарна в Харковска област, има ранени

През нощта против петък съветска ракета е блъснала пожарната в украинския град Изюм в северната част на Харковска област . Най-малко осем спасители са ранени, а оборудването е развалено, сподели Държавната работа за изключителни обстановки в петък.

" 8 спасители са ранени. Пострадала е и самата постройка и съоръжение. Но най-важното нещо в този момент са нашите хора. В болница са 4 чиновници. Оказва им се нужната здравна помощ “, заяви службата.

Местните управляващи в Харковска област прецизират, че ударът е станал към среднощ. Преди това съветските сили нападнаха Изюм със системи за противовъздушна защита С-300.

Близо 70 военни конфликта са се състояли през миналото денонощие, заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руската войска е обстрелвала селища в регионите на Купянск и Изюм. Нанесени са вреди на жилищни и търговски здания.

Руската войска постоянно нападна селища в Украйна с ракети. Въпреки доказателствата и показанията, Москва отхвърля целенасочена офанзива против цивилни от началото на пълномащабната ѝ инвазия в Украйна през февруари 2022 година

През нощта съветските войски са направили и две талази от офанзиви с дронове " Шахед " против южните области Николаев и Херсон. Украинските военновъздушни сили са унищожили пет от шестте съветски дрона, сподели Наталия Хуменюк, представител на южното военно командване.

През нощта украински бойци са отблъснали пет противников офанзиви в регионите на Богданивка и Хромово в Донецка област. Генералният щаб също по този начин твърди, че украинските сили са отблъснали 10 офанзиви на съветски войски, които са се " опитвали да си върнат изгубените позиции край Клишчиивка и Андиивка " в източната част на страната, където Русия е почнала атака на няколко места.

Андиивка - която е превърната в руини от съветските бомбардировки - е мястото на най-голямата атака на Москва през последните месеци. Украйна продължава настъпителната си интервенция южно от Бахмут и Донецка област, които са под съветски надзор след непровокираното пълномащабно навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година

Информацията от фронта не може да бъде доказана по самостоятелен метод.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР