През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните

...
През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните
Коментари Харесай

Синоптиците посочиха кога идва дъжда

През нощта ще доминира ясно и съвсем безшумно време. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, по-високи по морския бряг. Утре ще бъде слънчево. По-значителна ниска облачност ще има тук-там в Източна България в часовете към обяд. Ще се появи слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 19° и 24°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното и още малко ще се увеличи. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Георги Цеков, представен от Блиц. 

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В часовете към обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, най-вече ниска. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 20°, температурата на морската вода е 19-21°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, вечерта на юг ще се усили до 3 бала. Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа най-вече слаб югоизточен, по най-високите върхове – северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 9°. През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. По-значителна, най-вече ниска облачност, ще има над Източна България. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Сутрешните температури ще са сред 5° и 10°, дневните ще са най-вече сред 18° и 23°.

В понеделник ще е съвсем безшумно, краткотрайни нараствания на облачността ще има и над западните региони, само че единствено на обособени места в планинските региони на Югозападна България ще превали едва. Повишава се вероятността за утринна мъгла и ниска облачност в низините. Температурите ще са без особена смяна. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР