През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще

...
През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре ще
Коментари Харесай

Всички, които излизат в отпуск, могат да са доволни


През нощта ще е ясно и съвсем безшумно. Утре ще е слънчево, след обяд горещо. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 33° и 38°. 

Над планините ще е слънчево, след обяд в Рило-Родопския масив с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра - към 21°.

Във вторник времето ще се задържи слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Западна България, където на изолирани места ще превали временен дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 34° и 39°, по Черноморието 26°- 30°. В сряда и четвъртък през страната ще премине леден атмосферен фронт.

С насочване напразно от северозапад, който в Северозападна България краткотрайно ще се усили, ще нахлува студен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и в сряда тук-там в Западна и Централна, до вечерта и в Североизточна България, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.

В източните региони ще е към момента много топло и през по-голямата част от деня - слънчево. През нощта против четвъртък и в четвъртък превалявания, съпроводени с гръмотевици ще има в Източна и Южна България, а от северозапад облачността ще се раздира и понижава.

С до сдържан вятър от север-северозапад, в източните региони - от североизток, температурите на всички места ще се намалят. В петък и през почивните дни вятърът в цялата страна ще бъде от североизток, слаб, в Източна България до сдържан.

Ще доминира слънчево време, с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността в петък, когато на обособени места, основно в планинските региони в Югозападна България, към момента е допустимо да превали. Температурите ще са близки до естествените за последното десетдневие на август, преобладаващите оптимални - сред 25° и 30°. Вероятността за превалявания още веднъж понижава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР