През нощта ще бъде предимно ясно, но в източните райони

...
През нощта ще бъде предимно ясно, но в източните райони
Коментари Харесай

Времето остава слънчево и утре, после идва захлаждане

През нощта ще бъде най-вече ясно, само че в източните региони и тук-там по поречията и в котловините ще се образува ниска облачност или мъгла, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
Ще бъде съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, по-високи по Черноморието; в София - към 7°. 
Утре ще е най-вече слънчево. В утринните часове основно в източните региони ще бъде мъгливо. Около обед облачността от запад ще стартира да се усилва, ще е най-вече раздрана висока. Вечерта над Северозападна България облачността ще се вплътни и още преди среднощ тук-там там ще превали. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 23°.
Над Черноморието в утринните часове ще има ниска облачност или мъгла. До обед мъглите ще се разсеят, облачността ще се раздра и намалее и до края на деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните региони - до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 19° и 23°. Температурата на морската вода е 19°-21°, по-ниска в региона на Шабла. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево.  Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.
През нощта против сряда и в сряда, с прекосяване на леден атмосферен фронт, на обособени места от запад на изток ще превали, а след това облачността бързо ще се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от северозапад, краткотрайно ще се усили и с него температурите ще се намалят. Още през нощта против четвъртък още веднъж ще се заоблачи и в четвъртък ще доминира облачно време. От югозапад ще стартират превалявания, които денем ще обзет по-голямата част от страната. В Южна и Източна България има нараснала възможност за обилни количества. Минималните температури ще са относително високи, в множеството места сред 7° и 12°, а преобладаващите оптимални ще са сред 13° и 18°. През нощта против петък преваляванията ще спрат, облачността ще се раздира и ще понижава.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР