През нощта северозападният вятър ще отслабне, а в по-голямата част

...
През нощта северозападният вятър ще отслабне, а в по-голямата част
Коментари Харесай

НИМХ съобщи прогноза за идните дни

През нощта северозападният вятър ще отслабне, а в по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. По-значителна облачност ще има над Североизточна България и над крайните югозападни региони. Утре ще доминира слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност.

На места основно в Североизточна България и югозападните региони ще превали дъжд. Ще продължи да духа северозападен вятър и ще е до умерен; по здрач ще отслабне, а в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София към 24°.



През идващите четири дни в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. В часовете към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Западна България, а във вторник и в североизточните региони ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, във вторник и сряда от изток-североизток, в четвъртък и петък ще е със западна съставния елемент.

Температурите ще се покачат и от сряда още веднъж в доста региони оптималните ще доближават и надвишават 30°. В събота се покачва вероятността за по-значителни по количество краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии на доста места в Югозападна, а в неделя в цяла Западна България. Там и дневните температури ще са с 5-6 градуса по-ниски по отношение на предходните дни. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР